Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ, Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ.

Δώσαμε τα φώτα η Ελλάς δεν είναι κότα - by To Skouliki Tom

Ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα νέας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, για την κατάσταση του πολιτισμού στην Ευρώπη εξαιτίας της κρίσης.

Για να μην ψάχνετε, σας λέω εγώ ότι το Ευρωβαρόμετρο διεξάγει έρευνες για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πάνω σε διάφορα θέματα, με σκοπό τη βελτίωση των πολιτικών της σε σχέση με τα θέματα αυτά.

Βέβαια, στην Ευρώπη όλα πάνε κατά διαόλου και δεν υπάρχει βελτίωση σε τίποτα, οπότε είτε το Ευρωβαρόμετρο δε δουλεύει καλά - μάλλον είναι κινέζικο - είτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ξέρει να το χειρίζεται. 

Σύμφωνα με την έρευνα, ο πολιτιστικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασθενεί, καθώς έχει μειωθεί ο αριθμός των Ευρωπαίων που ασχολούνται με τον πολιτισμό. Ασχολούνται όλοι με την Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι μας ζηλεύουν και προσπαθούν να αντιγράψουν τον πολιτισμό μας, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Δεν είναι εύκολο να βγει δεύτερος Κιάμος ή δεύτερη Πάολα.

Οι Ευρωπαίοι είναι χαρούμενοι που όλο και περισσότερο νέοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφέρουν μαζί τους τον ελληνικό πολιτισμό και να μετατραπεί ολόκληρη η ήπειρος σε ένα απέραντο μπουζουκομάγαζο.

Η έρευνα δείχνει ότι στην Ελλάδα μόλις το 5% έχει υψηλή ή πολύ υψηλή συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες, αφού οι ντουλάπες του 95% των Ελλήνων είναι γεμάτες με ρούχα περσινής κολεξιόν και φοβούνται ότι αν πάνε στο Μέγαρο Μουσικής θα τους πουν σκατόγυφτους οι νεκροζώντανες κυράτσες του Κολωνακίου που το γεμίζουν κάθε βράδυ.

Μάλιστα, μόνο το 22% των Ελλήνων υποστήριξαν ότι επισκέφτηκαν κάποιο πολιτιστικό μνημείο τον προηγούμενο χρόνο, αν κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού τα περισσότερα πολιτιστικά μνημεία γκρεμίστηκαν και στη θέση τους χτίστηκαν χριστιανικές εκκλησίες ή είναι θαμμένα κάτω από την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου.

Επιπλέον, μόλις το 50% των Ελλήνων δηλώνουν ότι διάβασαν έστω κι ένα βιβλίο τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ οι υπόλοιποι ισχυρίζονται ότι δεν αγοράζουν βιβλία, γιατί τα βιβλιοπωλεία είναι κλειστά τις Κυριακές και τις καθημερινές δεν προλαβαίνουν να πάνε για ψώνια, αλλιώς θα είχαν σηκώσει ολόκληρη την "Πολιτεία".

Οι Έλληνες είπαν στην έρευνα ότι το τελευταίο βιβλίο που διάβασαν ήταν "Ο Αλχημιστής" του Πάολο Κοέλιο, οπότε κάθε φορά που θέλουν πάρα πολύ κάποιο βιβλίο περιμένουν να συνωμοτήσει ολόκληρο το σύμπαν για να το αποκτήσουν.

Βέβαια, δεν είναι και πολύ εύκολο όταν είσαι άνεργος και πεινάς να σκέφτεσαι την πνευματική σου καλλιέργεια. Μην κοιτάτε τους Αρχαίους Αθηναίους που είχαν ένα κάρο σκλάβους να δουλεύουν όλη μέρα στα χωράφια και κωλοβαρούσαν. Σήμερα οι σκλάβοι είμαστε εμείς. 

Από τη μεριά του, ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε χθες στο Γιάννη Πρετεντέρη ότι, μετά το δωρεάν wi-fi σε όλη την Ελλάδα, θα γεμίσει ολόκληρη τη χώρα με στίχους του Καβάφη και θα ψεκάσει τις πόλεις με βιβλία του Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε ο ελληνικός λαός να ξαναγίνει σοφός και να ψηφίσει Νέα Πασοκοκρατία στις επόμενες εκλογές.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Άνθρωπος αμόρφωτος ξύλο στους φασίστες.)





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...