Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.


Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης σχετικά με σχέδιο υποβάθμισης  του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη Γιαννιτσών, το οποίο προβλέπει  ότι το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών συγχωνεύεται με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών σε ένα Ινστιτούτο Επιστήμης Ζώων και Κτηνιατρικών Ερευνών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη
 Ο κ. Σταμενίτης αναφέρει στην επιστολή του: «Κύριε Υπουργέ, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι η πρόταση που σας καταθέσαμε αναφορικά με το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας στη Παραλίμνη Γιαννιτσών, η οποία προβλέπει την μετονομασία του σε Ινστιτούτο Ζωικής Παραγωγής και την παραμονή του, ως αυτόνομου Οργανικισμού, δεν ελήφθη υπόψη από τα αρμόδια όργανα. Δυστυχώς  ένα χρόνο και πλέον, μετά από την παρέμβαση  μου προς εσάς από το βήμα της Βουλής για την στελέχωση και αναβάθμιση του Ινστιτούτου, όχι μόνο δεν έχει γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά πολύ περισσότερο το νέο οργανόγραμμα που εξετάζει η Διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προβλέπει μεταξύ άλλων τη συγχώνευση του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης σε ένα Ινστιτούτο με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με επωνυμία «Επιστήμη των Παραγωγικών Ζώων».
Συνεχίζοντας το συλλογισμό του ο Βουλευτής αναφέρει στον Υπουργό: «Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η λανθασμένη επιλογή χρόνων για συγκέντρωση των οργανισμών και υπηρεσιών στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν εγκαταλείπεται, παρόλο που η εμπειρία της κρίσης μας δίδαξε ότι η περιφερειακή ανάπτυξη και η αποκέντρωση των υπηρεσιών είναι ένα σημαντικό μέσο για την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως βασικό εργαλείο για να μπορέσουμε να δώσουμε πραγματική ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας».

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο κ. Σταμενίτης ζητά από τον Υπουργό ακόμη και την τελευταία στιγμή, να παρέμβει ώστε να εγκαταλειφθεί ο εν λόγω σχεδιασμός και να εξεταστεί εμπράκτως η δυνατότητα το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη Γιαννιτσών να αποτελέσει  ένα κέντρο ανάπτυξης και παραγωγής επιστημονικού έργου παγκόσμιας εμβέλειας.  Παράλληλα ο Βουλευτής ζητά να εξεταστεί και το ενδεχόμενο, στο οποίο έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, για την επαρκή στελέχωση του Ινστιτούτου με ανθρώπινο και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...