Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

"ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ".


Τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, της δραματικής μείωσης του τζίρου και της αύξησης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ιδιαίτερα στους Νομούς Κεντροδυτικής Μακεδονίας – όπως καταγγέλλουν τα τοπικά Επιμελητήρια, έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτησή του την οποία προσυπογράφουν εννέα (9) ακόμη βουλευτές από τους Νομούς της Κεντροδυτικής Μακεδονίας  .
Με την Ερώτηση, καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να ικανοποιήσει το αίτημα των τοπικών συλλογικών φορέων που, σημειωτέον, υποστηρίζεται και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας που αφορά:
*Στην ¨πραγματική¨ κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ (συμπεριλαμβανομένων προσαυξήσεων κλπ επιβαρύνσεων)
*Αποποινικοποίηση των οφειλών προς των Οργανισμό
*Ενεργοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
 Ακολουθεί η Ερώτηση                                                                                              Αθήνα 14/11/2013

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κύριο  Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη για άμεση κεφαλαιοποίηση των οφειλών μικρομεσαίων
                επιχειρήσεων»

Σε ασφυκτικά αδιέξοδα έχουν οδηγηθεί την τελευταία τετραετία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους Νομούς  της Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Αιτία, όπως καταγγέλλουν τα τοπικά Επιμελητήρια, η παρατεταμένη ύφεση, με συνέπειες τη δραματική μείωση του τζίρου και τη σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων –ιδιαίτερα των ληξιπρόθεσμων - που έχουν οδηγήσει σε «λουκέτα» και σε απώλειες θέσεων εργασίας και πολύτιμων πόρων για την αγορά και την τοπική οικονομία.

Παράλληλα και ως φυσικό επακόλουθο, ο ΟΑΕΕ έχει παρουσιάσει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, που οδηγούν σε αδιέξοδο το ασφαλιστικό σύστημα κάλυψης των εμπόρων. Συνεχώς δε, πληροφορούμαστε το ενδεχόμενο εντατικοποίησης των ελέγχων στους επιχειρηματίες  που οφείλουν τις εισφορές τους, όχι επειδή δεν θέλουν αλλά επειδή βρίσκονται σε αυταπόδεικτη αδυναμία.  
Οι συλλογικοί φορείς τους, με την υποστήριξη και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, έχουν καταθέσει προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ολοκληρωμένη πρόταση για την κεφαλαιοποίηση των οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ.  Αφορά στην προστασία και επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ζητεί μεταξύ άλλων: 
* Καθιέρωση μίας «πραγματικής» κεφαλαιοποίησης των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ που θα περιλαμβάνει όλες τις οφειλές σε ενιαίο κεφάλαιο, καθώς επίσης τις κάθε είδους προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.  
* Υποχρέωση άμεσης επανέναρξης καταβολής τρεχουσών εισφορών από τους οφειλέτες που κάνουν χρήση της κεφαλαιοποίησης, με παροχή δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης.
* Ενεργοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οφειλέτες (και τις οικογένειές τους) που μετέχουν στην κεφαλαιοποίηση, με άμεση θεώρηση των ατομικών ασφαλιστικών βιβλιαρίων υγείας.
* Κατά την συνταξιοδότηση, μετατροπή της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξη, η οποία δεν δημιουργεί ταμειακό έλλειμμα στον Οργανισμό.  Η πρόταση στηρίζεται επάνω στην αρχή ότι ο ασφαλισμένος, ως συνταξιούχος, θα εισπράξει τελικά την αναλογία αυτών που έχει δώσει προς τον ΟΑΕΕ.
* Αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ, δεδομένου ότι ο ΟΑΕΕ είναι ταμείο αυτοαπασχολούμενων και οι εισφορές δεν είναι παρακρατούμενες όπως αυτές του ΙΚΑ. 

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 Αν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα για κεφαλαιοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ που θεωρείται ως απαραίτητη προϋπόθεση για διέξοδο και ριζική λύση στο μεγάλο πρόβλημα ενός μεγάλου κλάδου που δοκιμάζεται από τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες που, ώστε να μπει τέλος στην συνεχή αύξηση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές, στα αλλεπάλληλα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην καθημερινή διόγκωση της ανεργίας. 


            Οι ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 

01.             Γιώργος Καρασμάνης, Πέλλας
02.             Χριστογιάννης Δημήτριος, Πιερίας
03.             Βεσυρόπουλος Απόστολος, Ημαθίας
04.             Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Πιερίας
05.             Αραμπατζή Φωτεινή, Σερρών
06.             Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Φλώρινας
07.             Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Πιερίας
08.             Λεονταρίδης Θεόφιλος, Σερρών
09.             Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Ημαθίας

10.             Κοψαχείλης Τιμολέων, Γρεβενά

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...