Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ.

Αφίσες στα Σκόπια καλούν τους Μουσουλμάνους να μην γιορτάσουν με Χριστιανικά έθιμα

Οι αφίσες που έχουν εμφανιστεί στις συνοικίες Τσάιρ και Μπούτελ δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Προειδοποιούν (ή απειλούν) τους Μουσουλμάνους, που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων στις συγκεκριμένες περιοχές, να μην γιορτάσουν το νέο έτος με χριστιανικά έθιμα.
   Στις αφίσες απεικονίζεται ένα άτομο με γενειάδα (μουσουλμάνος) να δίνει γροθιά στον Άη Βασίλη και συνοδεύονται από το εξής κείμενο:
   «Όποιος ακολουθεί τις πρακτικές των απίστων, δεν ανήκει στο λαό μου. Μη γιορτάζετε, φοβού τον Αλλάχ», λέει το κείμενο της αφίσας.
   Οι δημιουργοί των αφισών παραμένουν άγνωστοι, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά, όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ, που οι μουσουλμάνοι στην ΠΓΔΜ καλούνται να μην γιορτάσουν το Νέο Έτος επειδή ο Άη Βασίλης και η Πρωτοχρονιά συνδέονται με τη χριστιανική παράδοση.
   Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας (ΙΘΚ) της ΠΓΔΜ Αμπάζ Ισλάμι δήλωσε ότι η ΙΘΚ δεν γνωρίζει ποιος τοποθέτησε τις αφίσες στους Δήμους Τσάιρ και Μπούτελ. σκο
«Η ΙΘΚ δεν βρίσκεται πίσω από αυτό το προπαγανδιστικό υλικό. Εμείς καλλιεργούμε την παράδοση, τον πολιτισμό, την κατανόηση και την ανεκτικότητα. Δεν είναι σωστό να απευθύνεται μια τέτοια δημόσια έκκληση στους πιστούς και δεν πρέπει να υπάρχει μισαλλοδοξία. Η θέση μας είναι ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να γιορτάζουν τις εορτές της θρησκείας τους. Δεν πιστεύω πως κάποιος χριστιανός γιορτάζει κάποια άλλη γιορτή που δεν συνδέεται με τη θρησκεία του. Οι άλλες εορτές πρέπει να γίνονται σεβαστές αλλά πρέπει να γιορτάζονται μόνο οι δικές μας εορτές»
ανέφερε ακόμη στην εφημερίδα των Σκοπίων ''Ντνέβνικ'' (Dnevnik) ο εκπρόσωπος Τύπου της ΙΘΚ. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...