Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΓΥΜΝΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ.

Oργή στην Ουκρανία από βίντεο κακοποίησης διαδηλωτή -Τον χτυπούν και τον εξευτελίζουν γυμνό στο χιόνι [βίντεο]

Σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η κακοποίηση διαδηλωτή από μέλη των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας. Σε βίντεο που αναρτηθηκε στο youtube, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εμφανίζονται να χτυπούν και να εξευτελίζουν έναν γυμνό άνδρα μέσα στο χιόνι, βγάζοντας μάλιστα φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο διαδηλωτής υπομένει την ντροπιαστική διαδικασία κάτω από το δριμύ ψύχος και πριν μπει στην κλούβα της αστυνομία δέχεται και μερικά χτυπήματα απο τους αστυνομικούς. 
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε συγγνώμη «για τις απαράδεκτες πράξεις των ένστολων ανδρών» που δείχνει το βίντεο.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας «με στόχο να εξακριβωθούν ο τόπος και η χρονική στιγμή» του περιστατικού.
Στο βίντεο που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, όπως στον ιστότοπο Η Αλήθεια της Ουκρανίας (Ukrainska Pravda), ο διαδηλωτής οδηγείται γυμνός στο χιόνι προς μία κλούβα της αστυνομίας από άνδρες των ειδικών δυνάμεων, εκ των οποίων κάποιοι φορούν κράνη και κάποιοι κουκούλες, ενώ όλοι κρατάνε γκλομπ.
Πριν επιβιβαστεί στο βαν, οι αστυνομικοί σταματούν τον άνδρα και τον αναγκάζουν να σταθεί και να ποζάρει- κρατώντας ένα φτυάρι, και το βγάζουν φωτογραφίες με κινητό. Στο πλευρό του βρίσκεται ένας άλλος ένας άνδρας των δυνάμεων επιβολής της τάξης με το πρόσωπο καλυμμένο. Ο τελευταίος τον τραβάει από το λαιμό και τον χτυπά στην ίδια περιοχή. Ο συλληφθείς φέρει εμφανή σημάδια από χτυπήματα στην πλάτη.
Η αντιπολίτευση δεν σταματά να καταγγέλει επεισόδια αστυνομικής βίας εναντίον των διαδηλωτών, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν κακοποίηση διαδηλωτών από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των χθεσινών φονικών επεισοδίων στο Κίεβο με απολογισμό 5 νεκρούς.
Έξάλλου ελεύθερος αφέθηκε Ρώσος δημοσιογράφος του ιστότοπου Lenta.ru μετά από μιάμιση ώρα κράτησης. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη το πρωί και όπως κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της κράτησής του τον είχαν αναγκάσει να γονατίσει στο χιόνι και τον ξυλοκοπούσαν. Συνάδελφός του δημοσίευσε φωτογραφία όπου ο Αντρέι Κισέλεφ εμφανίζεται με το πρόσωπο του πρησμένο προφανώς από χτυπήματα που είχε δεχθεί, με τα φρύδια του ματωμένα.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...