Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΧΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

Γιατί οι Σκωτσέζοι θέλουν να αποσχισθούν από την Αγγλία -Μια ντρίπλα στην Ιστορία [εικόνες]

Η ιδέα της απόσχισης της Σκωτίας από τη Μεγάλη Βρετανία βασίζεται στο γεγονός ότι η Σκωτία έχει μια δική της, ισχυρή κουλτούρα, κατέχει ένα αξιόπιστο τραπεζικό, δικαστικό και εκπαιδευτικό σύστημα και ότι θα πρέπει να ξαναβρεί το καθεστώς που είχε πριν το 1707.

Το αποσχιστικό κίνημα της Σκωτίας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και εμπεριέχει όσους θέλουν μια προοδευτική απόσχιση, με σταδιακή μεταφορά εξουσιών, καθώς και εκείνους που επιδιώκουν άμεση απόσχιση και δημιουργία αυτόνομου κράτους.
Η Σκωτία απέκτησε δικό της κοινοβούλιο το 1999, το οποίο έχει ορισμένες νομοθετικές εξουσίες που ανήκαν παλιότερα στο βρετανικό κοινοβούλιο. Οι οπαδοί της απόσχισης εκτιμούν ότι η δημιουργία του σκωτσέζικου κοινοβουλίου δεν είναι παρά το πρώτο βήμα για την ανεξαρτησία της χώρας.
Μετά τις εκλογές του 2007, οι εθνικιστές βρίσκονται επικεφαλής του κοινοβουλίου της Σκωτίας και εκπροσωπούνται από τον Aλεξ Σάλμοντ, ο οποίος πίεσε την βρετανική κυβέρνηση να επιτρέψει την διενέργεια δημοψηφίσματος για την τύχη της Σκωτίας.
Η συμφωνία του Εδιμβούργου υπεγράφη στις 15 Οκτωβρίου 2012, μεταξύ Σάλμοντ και Ντέιβιντ Κάμερον και προβλέπει δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου 2014


















ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...