Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΣΠΑΝΙΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΖΑ, ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ...ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ.

Μυστήριο με σπάνιο άγαλμα του Απόλλωνα: Ανακαλύφθηκε στη Γάζα, το κατάσχεσαν οι Αρχές και αγνοείται [εικόνα]

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση ενός σπάνιου αγάλματος του Απόλλωνα, το οποίο βρέθηκε από έναν ψαρά ανοιχτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας. Οι αρχές της Παλαιστίνης έχουν παραλάβει το άγαλμα και παραμένει άγνωστο το σημείο φύλαξης.
Η είδηση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους αρχαιολόγους ανά τον κόσμο, καθώς κανένας δεν έχει δει από κοντά το άγαλμα.
Είναι ενδεικτικό ότι η μόνη φωτογραφία του αγάλματος που κυκλοφορεί είναι πάνω σε μια κουβέρτα με τα στρουμφάκια.


Μπροστά στην απίστευτη αυτή αποκάλυψη βρέθηκε ένας Παλαιστίνιος ψαράς. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το ανακάλυψε τον περασμένο Αύγουστο και το μετέφερε σπίτι του με μία καρότσα, καθώς το άγαλμα από μπρούτζο ζυγίζει μισό τόνο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτογραφία του βρέθηκε στο e-bay, προκειμένου να πουληθεί έναντι 500.000 δολαρίων. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά η αγγελία εξαφανίστηκε «δια μαγείας». Το θέμα μπήκε στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, ενώ ο ίδιος ο ψαράς ομολόγησε πως έκοψε δύο δάχτυλα από το άγαλμα, για να τον πάνε σε εκτιμητή.
Οι αρχές της Παλαιστίνης αναφέρουν ότι δεν θα εκθέσουν το άγαλμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να γίνει η αποκατάσταση (σε συνεργασία με μουσεία που έχουν προσφερθεί). Γάλλος ιστορικός της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής της Ιερουσαλήμ δηλώνει ότι είναι μοναδικό και ανεκτίμητο εύρημα.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...