Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ 20ΧΡΟΝΟ

Magnify Image

Ένα δραματικό περιστατικό γεμάτο συμπτώσεις που σχολιάστηκαν ως "κακός οιωνός" 

Το τριάντα μέτρων ξύλινο άγαλμα του Εσταυρωμένου, που ήταν αφιερωμένο στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β', αποκολλήθηκε από τους γάντζους ασφαλείας που το συγκρατούσαν και καταπλάκωσε έναν νεαρό 21 ετών. 
  Ο άτυχος Marco Gusmini είχε επισκεφθεί την ορεινή περιοχή στο Τσέβο της πόλης Μπρέσια μαζί με μια ομάδα νεαρών Καθολικών προσκυνητών από το Μπέργκαμο όπου και διέμενε. 

Magnify Image

Την ώρα που οι επισκέπτες έκαναν διάλειμμα για φαγητό και απολάμβαναν τη φύση ακούστηκε τρίξιμο από τα καλώδια υποστήριξης που προμήνυε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την εγκατάσταση. Οι περισσότεροι απομακρύνθηκαν από το σημείο, αλλά όπως αναφέρει ιταλική εφημερίδα, ο νεαρός δεν στάθηκε τυχερός και δεν πρόλαβε να φτάσει σε απόσταση ασφαλείας εγκαίρως.
 Οι μάρτυρες λένε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πως ο Gusmini αν και δοκίμασε να αποφύγει την πτώση δεν υπολόγισε σωστά. Άλλες πληροφορίες που επικαλούνται ιταλικά μέσα κάνουν λόγο και για κινητικό πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε ο άτυχος νέος. 

Magnify Image

Το βάρους 5 τόνων άγαλμα είχε αρχικά τοποθετηθεί στη Μπρέσια και μεταφέρθηκε στο σημείο του δυστυχήματος στο Τσέβο το 2005.
   Το περιστατικό σχολιάστηκε από τις εφημερίδες ως κακός οιωνός μιας και δύο πτυχές της ιστορίας εμπεριέχουν συμπτώσεις που πυροδότησαν σχόλια. Αφενός το ατύχημα συνέβη δύο μόλις ημέρες πριν την αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β από το Βατικανό και αφετέρου ο νεαρός διέμενε σε οδό που φέρει το όνομα του Πάπα Ιωάννη ΚΓ ο οποίος θα αγιοποιηθεί επίσης στην ίδια Κυριακάτικη τελετή. 

Magnify Image



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...