Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗΣ ΛΕΓΚΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

«Μετανάστες, μην έρχεστε στην Ιταλία» - Το πολεμικό σποτ της ξενοφοβικής Λέγκας

«Πατριώτες, μην έρχεστε στην Ιταλία!». Με αυτή την έκκληση κι ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν μετανάστες που ζουν στην Ιταλία, το ξενοφοβικό κόμμα της Λέγκας του Βορρά κάνει τη διαφημιστική του καμπάνια για τις ευρωεκλογές και φιλοδοξεί να αποτρέψει τους επίδοξους μετανάστες από Ασία και Αφρική να έρθουν στη χώρα.

Σε αυτό το αμφίβολης αισθητικής και ηθικής βίντεο, μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων απευθύνονται στους συμπατριώτες τους στη μητρική τους γλώσσα και τους συμβουλεύουν να μην επιχειρήσουν να μπουν παράνομα στην Ιταλία, γιατί τους περιμένει πείνα και δυστυχία.

«Φίλοι συμπατριώτες μου, σας το λέω μέσα από την καρδιά μου: μην έρθετε στην Ιταλία για να πεινάσετε». Την αρχή κάνει ένας έγχρωμος ο οποίος μιλά στα πορτογαλικά, πιθανόν μετανάστες από την Ανγκόλα ή τη Μοζαμβίκη. «Η χώρα αυτή περνά πολύ σοβαρή κρίση. Τα πράγματα πηγαίνουν χάλια κι ακόμα και οι μετανάστες μετανιώνουν που ήρθαν», λέει ένας άλλος. «Αν έρθετε παράνομα στην Ιταλία, το μόνο που θα συναντήσετε είναι πείνα και δυστυχία», προειδοποιεί κι άλλος μετανάστης, ενώ ο επόμενος κάνει ένα κάθε άλλο παρά κολακευτικό παραλληλισμό: «Η Ιταλία μαζί με την Ελλάδα και την Ισπανία είναι οι φτωχότερες χώρες στην Ευρώπη». Οπότε, «μην έρχεστε στην Ιταλία γιατί δεν μπορεί πια να προσφέρει τίποτα σε κανένα».

Στο τέλος, εμφανίζεται ο Αντζελο Τσόκα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Λέγκας για να μιλήσει για το δια ταύτα: «Ψηφίστε Λέγκα του Βορρά για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση». Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και νυν περιφερειακός σύμβουλος της Λομβαρδίας είναι ο βασικός εμπνευστής της τελευταίας ξενοφοβικής καμπάνιας του κόμματός η οποία έχει γεμίσει την Ιταλία με ρατσιστικά συνθήματα, αφίσες και τηλεοπτικά σποτ. Ο Τσόκα, πάντως, με αυτό το τελευταίο βίντεο οραματίζεται πραγματικά «διεθνή καριέρα», καθώς φιλοδοξεί να το στείλει σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής από όπου προέρχονται πολλοί από τους σημερινούς μετανάστες στην Ιταλία.

Το βίντεο, πάντως, προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις εντός των ιταλικών συνόρων, κυρίως για τον τρόπο με τους οποίους χρησιμοποιεί τους μετανάστες που παίζουν σε αυτό. Κάποιοι μάλιστα αναρρωτιούνται ως που θα φτάσει η Λέγκα, η οποία δίνει εδώ και καιρό ρεσιτάλ μισανθρωπισμού. Το τελευταίο κρούσμα ήρθε από τον δήμαρχο της Βερόνα (και μέλος της Λέγκας) Φλάβιο Τόζι, ο οποίος απείλησε με πρόστιμα έως 500 ευρώ όσους προσφέρουν φαγητό σε άστεγους!







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...