Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΓΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ


Τι είναι η γανοθεραπεία;

H Γανοθεραπεία (ganotherapy) είναι μία εδραιωμένη εναλλακτική θεραπεία στην ανατολική ιατρική αλλά και στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ). Βασίζεται σε μία εξαιρετικά αλκαλική τροφή, το μανιτάρι Γανόδερμα (Ganoderma ή Reishi ή Lingzhi), το οποίο παρουσιάζει έναν ιδιαίτερα μοναδικό και δυσεύρετο συνδυασμό: ανήκει στα «προσαρμογόνα βότανα» αλλά και στα «φαρμακευτικά μανιτάρια».

Έξι είδη Γανόδερμα

Το Γανόδερμα έχει περισσότερα από 200 (!) διαφορετικά είδη. Η DXN βρήκε, εργαστηριακά, τα έξι είδη με την μεγαλύτερη ιαματική δράση και τα συμπεριλαμβάνει σε κάθε συσκευασία της.
Με λίγα λόγια, όποιος καταναλώνει Γανόδερμα DXN παίρνει στο απόγειο όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει να δώσει το Γανόδερμα ως φαρμακευτικό μανιτάρι.
Brain Ganoderma
Brain Ganoderma
Heart Ganoderma
Heart Ganoderma
Kimshen Ganoderma
Kimshen Ganoderma
Liver ganoderma
Liver ganoderma
Peacock ganoderma
Peacock ganoderma
Ruyi ganoderma
Ruyi ganoderma

Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική χρησιμοποιείται για τουλάχιστον δύο χιλιετίες ενώ τα τελευταία 40 χρόνια έχουν αυξηθεί γεωμετρικά οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν εργαστηριακώς τις βιολογικές δράσεις και τις φαρμακολογικές ιδιότητες του. Ενδεικτικά αναφέρεται το έγκυρο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α. το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα δημοσιεύσεων και άρθρων σχετικά με το Γανόδερμα ενώ εκτενέστατη αναφορά γίνεται και από το Cancer Research του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η γανοθεραπεία:
α. αποτοξινώνει σε κυτταρικό επίπεδο
β. εφοδιάζει τον οργανισμό μας με 150 αντιοξειδωτικά και συνολικά 400 θρεπτικά συστατικά και 
γ. ενώ το γανόδερμα είναι ιδιαίτερα αλκαλική τροφή και βοηθάει καταλυτικά το pH του αίματος

Το Γανόδερμα ετυμολογικά σημαίνει «λαμπερό δέρμα» (γανός = λαμπερός) ενώ η κινεζική ονομασία του (LingZhi) σημαίνει "μανιτάρι της Αθανασίας".
To Γανόδερμα είναι ένα σκληρό, ξυλώδες μανιτάρι ενώ έχει διάφορα χρώματα, τα οποία κυμαίνονται από κίτρινο μέχρι και μαύρο χρώμα με το κόκκινο να είναι  το πλέον διαδεδομένο

Ακολουθούν τα πέντε στάδια δράσης της Γανοθεραπείας:

Πώς ακριβώς λειτουργεί η Γανοθεραπεια - τα 5 στάδια
- Το Γανόδερμα, όταν καταναλώνεται συχνά, φθάνει σε όλα τα κύτταρα του σώματος λόγω της μοναδικής του ιδιότητας να είναι προσαρμογόνο. Κατόπιν, πέντε στάδια για την βελτίωση της υγείας λαμβάνουν χώρα. Όλα τα στάδια ξεκινάνε μαζί αλλά το καθένα έχει την δική του διάρκεια.
A.      Σάρωση
1. Αυτό είναι απλώς ένα διαγνωστικό στάδιο που συμβαίνει μέσα σε 6 εβδομάδες από την έναρξη της γανοθεραπείας και διαρκεί 5 με 7 ημέρες
2. τα κύτταρα ελέγχονται για τοξίνες και αδράνεια. Οι περισσότερες από τις κυτταρικές βλάβες υποδεικνύονται από ενδείξεις σε εξωτερικά και εσωτερικά όργανα π.χ. μάτια, ούρα κτλ
3. το ώριμο γανοδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) βοηθάει στην ανίχνευση κρυμμένων ασθενειών και προχωράει στη εξισορρόπηση των σωματικών λειτουργιών
4. από τα συμπτώματα που εμφανίζονται στο σώμα, μπορούμε να εντοπίσουμε την περιοχή που χρειάζεται θεραπεία. Αυτό είναι γνωστό ως «αποτέλεσμα της σάρωσης» του ώριμου γανοδέρματος 90 ημερών (Reishi Gano - RG)
5. To ώριμο γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) έχει το ευρύτερο πεδίο σάρωσης γιατί περιέχει όλα τα φυσικά στοιχεία που έχει το Γανόδερμα (υδατοδιάλυτα, οργανικά διαλυτά και πτητικά )

Β. Καθαρισμός - Αποτοξίνωση (1 έως 30 εβδομάδες)
1. Το σώμα μέσω του απεκκριτικού συστήματος, το οποίο ενεργοποιείται από το Γανοδερμα, απομακρύνει τις ανεπιθύμητες και βλαβερές τοξίνες (ουρικό οξύ, αυξημένη χοληστερόλη - λίπος και συσσώρευση χημικών). Μεταξύ των βοτάνων, το ώριμο γανόδερμα 90 ημερών (Reishi Gano - RG) έχει την ισχυρότερη επίδραση στην αφαίρεση αυτών των τοξινών.
2. οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα μας με:
α. την εφίδρωση
β.  την ούρηση και τα κόπρανα
γ.  Πύον, εξανθήματα, φλέγμα και αποβολή βλέννας

Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, ίσως νιώσετε δίψα και ότι το σώμα σας είναι ζεστό. Αυτό είναι σημάδι ότι ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο νερό για την απομάκρυνση των τοξινών
Γ. Ρύθμιση (1 έως 12 μήνες)
1. Εξισορροπητικό αποτέλεσμα για να αποκατασταθεί η λειτουργία τους σώματος στα φυσιολογικά επίπεδα
2. πολλές αντιδράσεις μπορεί να παρατηρηθούν κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Μην ανησυχείτε γιατί αυτό είναι σημάδι ότι το σώμα αποθεραπεύεται
3. συνεχίστε να καταναλώνετε το γανοδερμα
4. Εάν η αντίδραση είναι πολύ έντονη, μειώστε τη δοσολογία
5. μετά το πέρας της αντίδρασης, επαναφέρετε την κανονική δοσολογία
6. εάν η αντίδραση επανέλθει, συνεχίστε με την ίδια δοσολογία, μην ελαττώσετε.

Δ. Αναδόμηση (6 έως 24 μήνες)
1. Σε αυτήν την φάση, τα μέρη του σώματος που έχουν υποστεί τραυματισμούς ή ζημιές, επουλώνονται και αναδομούνται
2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, της σωματικής δύναμης, και της ψυχικής ηρεμίας
3. εφοδιασμός του σώματος με βασικά στοιχεία π.χ. τριτερπενοειδή για την αποκατάσταση της λειτουργίας του

Ε. Αναζωογόνηση - ανάπλαση (1 έως 3 έτη)
1. αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της γανοθεραπείας
2. είναι η διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο το οποίο έχει αναζωογονητική επίδραση (αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης, σωματικής δύναμης και ηρεμίας του νου)
3. Η οξείδωση των κυττάρων εμποδίζεται και η γήρανση των κυττάρων καθυστερείται. Το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται σε όλα τα επίπεδα


Συχνές ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες για την γανοθεραπεία, θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.farmakeftikamanitaria.gr/

4 σχόλια :

ganoderma,γανοδερμα

Θα πρέπει να προσθέτουμε αξία στο διαδίκτυο, και μέρος αυτής είναι και ενα τόσο επίκαιρο και ενδιαφέρων αρθρο.
Μεγάλο άρθρο, ευχαριστώ για τη μετοχή!

Σημαντικός παράγοντας για να υπάρχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα από την γανοθεραπεία είναι η δοσολογία.
Όπως είναι προφανές και λογικό, αλλή είναι η ενδεικτική δοσολογία για υγιείς ανθρώπους και άλλη η ενδεικτική δοσολογία για μη-υγιείς ανθρώπους.

Επίσης, η δοσολογία για το Γανόδερμα εξαρτάται και από την ηλικία π.χ. ενήλικες, υπερηλικες, παιδιά

Η σωστή δοσολογία για το γανόδερμα είναι σημαντική για να μπορούν να υλοποιηθούν οι προσδοκίες που έχει ο καθένας από το Γανόδερμα

Μπορεί να βοηθήσει Στην αγκυλοποιητικη σπονδυλοαρθιτηδα?

Tο γανόδερμα - θεωρητικά τουλάχιστον - θα μπορέσει να βοηθήσει με την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα διότι :
- Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα είναι μία χρόνια φλεγμονώδης νόσος, και  
- μία από τις βασικές ιδιότητες που έχει το γανόδερμα είναι οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Ρωτήστε και την γνώμη του ιατρού σας

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...