Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Μια προσευχή σε όλες τις Μητροπόλεις για τους υποψηφίους των Πανελληνίων
Παρακλήσεις, αγρυπνίες, νυχτερινές Θείες Λειτουργίες όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανακοίνωσαν οι περισσότερες Μητροπόλεις για τους μαθητές που δίνουν τη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων και για τους γονείς αυτών.
Οι ανακοινώσεις των Μητροπόλεως έχουν ως εξης: 

Η Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετέχει στον αγώνα και την αγωνία των μαθητών που πρόκειται να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις.
Με σκοπό λοιπόν τον φωτισμό, την ενίσχυση και επιτυχία των παιδιών μας, την Παρασκευή 23 Μαίου στις 9 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.
Ιερά Παράκληση θα τελεσθεί την ίδια ημέρα και ώρα στις έδρες των Αρχιερατικών Περιφερειών και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Μητροπόλεώς μας.
Καλούμε όλα τα παιδιά που θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις, να συμμετάσχουν στην Ιερά Παράκληση, για να ευλογηθούν και να ενισχυθούν στον αγώνα τους.

Την Παρασκευήν, 23ην Μαίου 2014 και περί ώραν 8ην απογευματινήν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα ιερουργήση εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής υπέρ ενισχύσεως και φωτισμού των διαγονιζομένων μαθητών εις τας Πανελληνίους και προαγωγικάς εξετάσεις, ενώ μετά το πέρας Αυτής θα διανείμη ως ευλογίαν γραφίδα.
Στο πλευρό των μαθητών που θα διαγωνιστούν στις επερχόμενες Πανελλαδικές εξετάσεις, για την είσοδό τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στέκεται και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε επιμέρους ενορίες, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Α. Παρασκευή 23/5,
Στις 6.30 μ.μ. Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Φυτόκου 
Στις 7 μ.μ. Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον οικισμόΑποστόλων Αγριάς
Από τις 9 μ.μ. έως τις 00.30 π.μ. Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας
Β. Σάββατο 24/5
Από τις 7 έως τις 9.30 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ορφανοτροφείου Βόλου
Γ΄ Κυριακή 25/5
Από τις 10.30 μ.μ. έως τις 00.30 π.μ. Βραδινή Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου
Δ. Δευτέρα 26/5
Από τις 8 μ.μ. έως τις 00.30 π.μ. Βραδινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον οικισμό Αστέρια Αγριάς
Από τις 8 έως τις 11 μ.μ. Βραδινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου
Από τις 7 μ.μ. έως τις 00.30 π.μ. Εσπερινός, Ιερά Παράκληση και Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας
Ε. Παρασκευή 30/5
Στις 6,30 μ.μ. Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας

Από την Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώθηκε πως όπως κάθε χρόνο έτσι κι᾿ εφέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, θα τελέσει νυχτερινή Θεία Λειτουργία για τους υποψήφιους Μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, την Παρασκευή 23η Μαΐου 2014 και ώρα 21.00.
Στην Θεία Λειτουργία θα συμμετέχουν οι Ιερείς των πόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου.
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι γονείς τους, καθώς και ο πιστός Λαός, όπως προσέλθουν να συμπροσευχηθούμε για την ενίσχυση, τον φωτισμό και την επιτυχία των παιδιών μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος τη Δευτέρα 26 Μαΐου, στις 8:00 το βράδυ, θα τελέσει την Ιερά Παράκληση για τους υποψηφίους των Γενικών Εξετάσεων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Από την μητρόπολη Εδέσσης ανακοινώθηκε πως εν όψει των μαθητικών και πανελλαδικών εξετάσεων θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, την Δευτέρα 26 Μαΐου 2014, από τις 21:30 έως τις 00:30.
Από την Μητρόπολη Γλυφάδας ανακοινώθηκε:
Διά της παρούσης γνωρίζομεν Υμίν, ότι την ερχομένην Τρίτην, 26 Μαΐου 2014, αρχίζουν, συν Θεώ οι προαγωγικές, απο-λυτήριες και εισαγωγικές εξετάσεις εις την Τριτοβάθμιαν Εκ-παίδευσιν των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και του Λυκείου..
Ως φιλόστοργος Μητέρα, η Τοπική Εκκλησία, επιθυμεί, όπως συμπαρασταθή, διά της προσευχής, τόσον εις τους διαγω-νιζομένους μαθητάς, όσον και εις τους συμπάσχοντας Γονείς αυτών.
Διά τον λόγον αυτόν καλείσθε, Αγαπητοί Πατέρες, όπως αναπέμψητε Δέησιν προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής του Τυφλού, 25-5-14, έχουσαν ως ακολούθως:
α. Το Απολυτίκιον των Αγ. Τριών Ιεραρχών
β. Η συνήθης εκτενής
γ. Έτι δεόμεθα υπέρ επιτυχίας και αριστεύσεως των μα-θητών και Μαθητριών, εν ταίς εξετάσεσιν αυτών και υπέρ του ελθείν Κύριον τον Θεόν βοηθόν εν ταίς προσπαθείαις και τοις αγώσιν αυτών.
δ. Καί εν συνεχεία η επισυναπτομένη ευχή: Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ και Λόγε του Θεού του ζώντος,………………………………….
ε. Το απόγευμα της Δευτέρας, 26-5-14, δύναται να τελεσθή διά τον αυτόν σκοπόν και Ιερά Παράκλησις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος και οι Ιερείς της Μητροπόλεως δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους προς τα παιδιά που διαγωνίζονται και τους γονείς που αγωνιούν, μαζί με τις ευχές τους θα αναπέμψουν ειδική δέηση υπέρ φωτισμού και ενισχύσεως των διαγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών των ακριτικών νησιών της τοπικής μας Εκκλησίας, την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Επίσης ο Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία αναφέρει τα εξής:
Στο σημερινό Αποστολικό ανάγνωσμα, το οποίο προέρχεται από το 16ο κεφάλαιο των Πράξεων των Αποστόλων ακούσαμε, πως οι Απόστολοι Παύλος και Σίλας, ενώ απελευθέρωσαν την νεαρή γυναίκα από το δαιμονικό πνεύμα, που την είχε καταλάβει, εντούτοις εκείνοι που την εκμεταλλεύονταν τους οδήγησαν στο δικαστήριο.
Εκεί αποφασίσθηκε αφού τους δείρουν να τους κλείσουν στην φυλακή, όπου τους έδεσαν τα πόδια σε ένα ξύλο για να μην μπορούν να κινηθούν και να ξεφύγουν. Κατά το μεσονύκτιο όμως ο Παύλος και ο Σίλας άρχισαν να προσεύχονται θερμά και να ψάλουν ύμνους στον Θεό, εις επήκοον μάλιστα και των υπολοίπων φυλακισμένων.
Καί ξαφνικά ενώ εκεινοι προσεύχονταν στον Θεό έγινε μεγάλος σεισμός, ώστε κλονίσθηκαν τα θεμέλια της φυλακής, άνοιξαν οι πόρτες της και απελευθερώθηκαν οι φυλακισμένοι από τα δεσμά τους.
Έτσι οι Απόστολοι Παύλος και Σίλας απελευθερώθηκαν με θαυμαστό τρόπο εξαιτίας της προσευχής τους και συνέχισαν το αποστολικό τους έργο, βαπτίζοντας εν συνεχεία και όλη την οικογένεια του δεσμοφύλακα της φυλακής, που πίστευσε στον Χριστό εξαιτίας της θαυμαστής απελευθέρωσής τους.
Αυτή η θαυμαστή απελευθέρωση των δύο Αποστόλων είναι ένα υπερφυσικό σημείο, ένα θαύμα, το οποίο έρχεται ως αποτέλεσμα της χάριτος του Θεού σε συνεργασία με την πίστη και την προσευχή των Αποστόλων Παύλου και Σίλα. Ο Θεός επιβραβεύει την πίστη τους και κινεί το έλεός Του εξαιτίας της προσευχής.
Η προσευχή πάντοτε φέρνει αγαθά αποτελέσματα, όταν βοηθείται από την πίστη του προσευχομένου.
Γι’ αυτό και εμείς σήμερα στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της Τοπικής μας Εκκλησίας και του ενδιαφέροντός μας για την νεότητα της Πατρίδος μας, αφιερώνουμε την κοινή μας προσευχή στη σημερινή θεία λειτουργία στους μαθητές και μαθήτριες των ακριτικών μας Νησιών, τους νέους και και τις νέες της Τοπικής μας Εκκλησίας, που σε λίγες ημέρες θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς των Προαγωγικών και Πανελληνίων εξετάσεων.
Ακολούθως θα τελέσουμε λοιπόν μία σύντομη δέηση και θα διαβάσουμε μία ειδική ευχή για τα παιδιά μας ευχόμενοι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να στηρίξει κάθε νόμιμη, ευγενή και φιλότιμη προσπάθεια των εξεταζομένων νέων μας και να τους χαρίσει δύναμη πνευματική και σωματική, ώστε να επιτυγχάνουν στις εξετάσεις της ζωής τους και να αριστεύουν με τον φωτισμό Του.

ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...