Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ

Οι Κινέζοι θα μας φάνε τους σκύλους



Επ' αφορμή της επισκέψεως του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Ελλάδα, παραθέτουμε τις κάτωθι ειδήσεις:

Είδηση πρώτη: Πολλοί είναι οι Κινέζοι οι οποίοι γιορτάζουν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας σκύλους, φέτος όμως οι κάτοικοι της πόλης Γιουλίν το έκαναν λίγο πρόωρα, για να αποφύγουν τους ακτιβιστές που κάθε χρόνο εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον τους. Οι κάτοικοι άλλαξαν την ημερομηνία για το ετήσιο φεστιβάλ με το οποίο γιορτάζουν την πιο μεγάλη ημέρα της χρονιάς και στο οποίο συγκεντρώνουν, σφάζουν και καταναλώνουν εκατοντάδες σκύλους. Ο λόγος που επικαλούνται οι Κινέζοι για τη βρώση των σκύλων είναι ότι τους βοηθούν να μένουν γεροί τον χειμώνα, εξ ου και η κατανάλωσή τους κατά το θερινό ηλιοστάσιο.

Είδηση δεύτερη: «Παντού κτύπησα πόρτες για να βρω χρήματα ώστε να ανακαινίσω τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου που κινδύνευε με κατάρρευση, αλλά ουδείς, παρά τις υποσχέσεις που έλαβα, έδειξε προθυμία», αποκαλύπτει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Και εγένετο αιφνιδίως θαύμα! Τα χρήματα εδόθησαν «από έναν κινέζο κομμουνιστή και άθεο», τον διευθύνοντα της κινεζικής Cosco. Μα είναι δυνατόν ο Κινέζος ο κομμουνιστής να σώσει έναν ελληνορθόδοξο ναό; Και όμως είναι, διότι, όπως λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, «σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, οι Κινέζοι έχουν πάντοτε ευαισθησίες».

Το έθνος των Ελλήνων θα βρεθεί συντόμως ενώπιον συνταρακτικών διλημμάτων, ηθικών, θρησκευτικών, υπαρξιακών. Θα κληθεί να λάβει σημαντικότατες αποφάσεις, που θα καθορίσουν το μέλλον του. Τι θα κάνουμε; Θα επιτρέψουμε στους Κινέζους να προελάσουν, προκειμένου να σώσουμε τους ιερούς ναούς μας, ή θα τους εμποδίσουμε, προκειμένου να σώσουμε τους ανίερους σκύλους μας; Το «τα άγια τοις κυσί» αποδεικνύεται εξόχως προφητικό.

Ναοί ή σκύλοι; Ιδού η απορία, η οποία πρέπει να απαντηθεί από την ίδια την Εκκλησία. Θα αφήσει η Εκκλησία μας τους άθεους κομμουνιστές να σώσουν τους ναούς, μολονότι γνωρίζει ότι τούτο συνεπάγεται το φάγωμα των ορθόδοξων σκύλων - ναι, στην ελληνορθόδοξη Ελλάδα όλοι είναι εξ ορισμού ορθόδοξοι, ακόμα και οι σκύλοι. Η απάντηση μοιάζει προφανής, χίλιες φορές να σωθούν οι φάροι της ορθοδοξίας κι ας γίνουν τα παλιόσκυλα σπετζοφάι. Κι όμως, δεν είναι τόσο απλό. Όπως επισημάναμε στην πρώτη είδηση, η βρώσις των σκύλων δυναμώνει τα κορμιά, οπότε υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος οι άθεοι κομμουνιστές να θεριέψουν και να εξαπλωθούν ολούθε ως αλλόφρονες ερυθροί Χουλκ.

Δεν είναι μόνο οι άθεοι Κινέζοι κομμουνιστές, είναι και οι άθεοι Έλληνες κομμουνιστές, που μόλις καταλάβουν ότι οι σκύλοι είναι ελιξίριο δύναμης, δεν θα αφήσουν Λαμπραντόρ για Λαμπραντόρ αφάγωτο. Με τα σφυροδρέπανα θα τα τεμαχίζουν τα καημένα τα κανισάκια οι κομμουνισταί, γι' αυτό η Εκκλησία μας θα πρέπει να το διπλοτριπλοσκεφτεί πριν ευλογήσει τις κινεζικές επενδύσεις. Ακόμη κι αν αναστηλωθούν οι ναοί από τη μεγαλοψυχία διευθυνόντων συμβούλων που φέρουν το επώνυμο Λι, θα γκρεμιστούν πάραυτα από τους εαμοβούλγαρους σκυλοφάγους, όπως γκρέμισε ο Σαμψών τον ναό των Φιλισταίων.

Αμήν και γουφ.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...