Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

OUR 30s

484544_179039748918411_515188240_n

Η γενιά μας. Φύγαμε στα 25 για ένα μάστερ σε ένα fancy πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ξετιναξαμε το budget των γονιών μας που δούλευαν τόσα χρόνια. Μείναμε σε σπίτια με συγκάτοικους που γίναμε αδέρφια, σπουδάσαμε με "ξένους" που γίνανε φίλοι και εραστές. Διαβάσαμε. Το πήραμε το πτυχίο. 
Και φτάσαμε στη στιγμή της πρώτης επαγγελματικής μας κάρτας. Σε μια χώρα χωρίς ήλιο άλλα με λεφτά. Βρήκαμε σπίτι. Μικρό τον πρώτο χρόνο. Χαλάσαμε τον πρώτο μας μισθό κερνώντας τους καινούργιους μας φίλους και αγοράζοντας παπούτσια. Και ρούχα. Και πήγαμε για ποτά "μετά τη δουλειά". Και βγήκαμε για dinner. Εγώ δεν είχα ξαναβγεί για dinner στην Αθήνα. Και με την πρώτη αύξηση αλλάξαμε σπίτι. Πήγαμε σε πιο μεγάλο. Και ξεσηκώσαμε όλο το ΙΚΕΑ της πόλης.
 Μάθαμε να ψωνίζουμε σε άλλη γλώσσα, αγοράσαμε λάδι από το σουπερμάρκετ, μαγειρέψαμε φακές που δεν τρώγαμε ποτέ στο σπίτι. Κάναμε ασφάλιση και συνταξιοδοτικό. Ανοίξαμε λογαριασμούς, πληρώσαμε κοινόχρηστα, ΔΕΗ, νερά, τηλέφωνα. Πήγαμε μόνοι μας σουπερμάρκετ, τα κουβαλήσαμε 3 ορόφους χωρίς ασανσέρ, τα βάλαμε στο ψυγείο.
Είδαμε ΟΛΕΣ τις ταινίες και τις σειρές τα βράδια μετά τη δουλειά που ήμασταν κουρασμένοι. Μιλήσαμε στο σκαιπ με μανα, πατέρα, αδέρφια, γιαγιάδες, παππούδες, όλο το σόι. Χάσαμε πάρτη, γάμους, βαφτίσια, κηδείες. Μιλήσαμε με τους κολλητούς από Αθηνα, αραιώσαμε, στέλναμε κανένα μήνυμα.
 Μπαίνουμε facebook, βλέπουμε φωτογραφίες, βάζουμε φωτογραφίες. Ζούμε μια ζωή εδώ και παρατηρούμε μια άλλη. Ερωτευόμαστε άλλους της γενιάς μας, σε άλλες πόλεις, σε άλλες χώρες. Παίρνουμε αεροπλάνα και τραίνα όπως παίρναμε ταξί μέχρι το κέντρο. όπως παίρναμε μετρό μέχρι Άγιο Αντώνη. Φεύγουμε, ερχόμαστε. Βαλίτσες, βόλτες, αγκαλιές, παρέες, άνθρωποι, φίλοι φίλων. Φιλοξενούμε, μας φιλοξενούν. Γυρίζουμε πίσω. Αφήνουμε τη βαλίτσα απείραχτη για καμιά εβδομάδα, να μας θυμίζει που ήμασταν, να μυρίζει από τα σεντόνια που κοιμηθήκαμε. Πλυντήρια, σκούπισμα,
 Σαββατοκύριακο. Δε με ξυπνάει η σκούπα της μάνας μου πια. Δεν τσακώνομαι με τον αδερφό μου για τις δουλειές και το τηλεκοντρόλ. Δεν περιμένω τον πάτερα μου το μεσημέρι να φάμε. σκουπίζω, πάω γυμναστήριο, πάω για ψώνια, μαγειρεύω.
Μεγάλωσα. Κοιτάω τους λογαριασμούς, σκέφτομαι τι θα φορέσω τη Δευτέρα στο μίτινγκ.
 Και έγινα 30.
______
Πηγή: lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...