Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

68 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ.


          68 εκπαιδευτικά προγράμματα μελισσοκόμων


           Εξήντα οκτώ ταχύρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα, προϋπολογισμού 99.960 ευρώ, που απευθύνονται σε μελισσοκόμους, θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

           Στόχος των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων είναι η προώθηση και στήριξη της μελισσοκομίας και των υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων της, μέσω της κατάλληλης ενημέρωσης και εκπαίδευσης των Ελλήνων μελισσοκόμων, δήλωσε ο κ. Καρασμάνης.

           Τα εν λόγω προγράμματα, που εντάσσονται στο πλαίσιο του κοινοτικού κανονισμού 1234/2007 για τις εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων, θα υλοποιηθούν από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ», Πρακτικά Γεωργικά Σχολεία, καθώς και σε χώρους μελισσοκομικών συνεταιρισμών και συλλόγων, είναι δε ομοιόμορφα γεωγραφικά κατανεμημένα τόσο στη νησιωτική, όσο και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
          
Οι εκπαιδευτές προέρχονται από μητρώο-κατάλογο εκπαιδευτών που καταρτίζει ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ η χρονική διάρκεια της κάθε ταχύρυθμης εκπαίδευσης μπορεί να φτάσει τις 15 ώρες ανά εκπαιδευόμενο (έως και 3 μέρες). Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του μελισσοκομικού ενδιαφέροντος, όπως η παραγωγή προϊόντων κυψέλης, μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών, αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου, μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του, τυποποίηση, εμπορία, προώθηση και σήμανση μελισσοκομικών προϊόντων, βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) και προώθηση μελισσοκομικών προϊόντων μέσω Διαδικτύου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...