Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΡΙΖΟ & ΑΡΣΕΝΙ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του ΚΚΕ με την ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ                                                                                       στα ΡΟΔΑΚΙΝΟΧΩΡΙΑ του Δήμου Σκύδρας ΡΙΖΟ & ΑΡΣΕΝΙ

        Περιοδεία στα χωριά Ριζό και Αρσένι του Δήμου Σκύδρας, πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ μαζί με την βουλευτή του Κόμματος Ελένη Γερασιμίδου.
        Στην περιοδεία συμμετείχε και ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικός σύμβουλος Σκύδρας Μάνος Κανάκης.
       Στις συγκεντρώσεις που έγιναν στα καφενεία των χωριών, οι ροδακινοπαραγωγοί έκφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους, για την πολιτική που τους εξαθλιώνει και τους οδηγεί να εγκαταλείψουν τη γη και την παραγωγή τους. Όπως είπαν, η φετινή χρονιά είναι χαμένη καθώς δεν θα έχουν εισόδημα, τόσο εξαιτίας των καταστροφών που υπέστησαν αρχικά, όσο και εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών που έδωσαν στη συνέχεια οι έμποροι και οι εξαγωγείς στα πρώιμα ροδάκινα & νεκταρίνια, αλλά και του εμπάργκο της Ρωσίας που ήρθε σαν απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ και τους έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.
        Κατήγγειλαν ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση αποτελούν ψίχουλα μπροστά στην απώλεια του εισοδήματος που έχουν υποστεί και όπως είπαν, ακόμη και αυτά τα ψίχουλα ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα τα πάρουν αφού δεν έχει γίνει εξειδίκευση των μέτρων για τους ίδιους τους παραγωγούς.
        Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του κλιμακίου του ΚΚΕ, στο Ριζό, με μαζική τη συμμετοχή και των γυναικών στη συγκέντρωση στο καφενείο του χωριού.
      Η Ελένη Γερασιμίδου ενημέρωσε τους αγρότες και τις αγρότισσες για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα το ΚΚΕ, για την δίκαιη κάλυψη των ζημιών από τον ΕΛΓΑ για χαλάζι και Μονίλιες, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την κάλυψη της απώλειας του εισοδήματός τους, για αποζημιώσεις πάνω από το κόστος παραγωγής, για την απορρόφηση της παραγωγής αλλά και για μέτρα προστασίας των καλλιερ-γειών τους.
      Αναφέρθηκε και στην τελευταία Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα και αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη 4/9 στη Βουλή. Με την Ερώτηση αναδεικνύονται οι επιπτώσεις, τόσο από ζημιές από χαλαζοπτώσεις και Μονίλιες στην αναμενόμενη φρουτοπαραγωγή, όσο και οι μειωμένες και κάτω από το μισό από τις αντίστοιχες περσινές τιμές παραγωγού για τις πρώιμες ποικιλίες ροδάκινων & νεκταρινιών ακόμη πριν από το εμπάργκο.
       Με το εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτοκτηνοτροφικά, έρχονται οι αγρότες να πληρώσουν με την παραγωγή και το εισόδημά τους την πολιτική της ΕΕ και το στόχο να διεισδύσουν τα μονοπώλιά της στην Ουκρανία και σε άλλες περιοχές.

      Κάλεσε τους ροδακινοπαραγωγούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Να το μετατρέψουν σε σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Να συνδέσουν τον αγώνα τους για άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών με τον αγώνα ενάντια στη νέα ΚΑΠ, που λειτουργεί σαν εργαλείο συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...