Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑΤΟΥΑΖ, PIERSING ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Magnify Image

Με νέο διάταγμα που υπογράφτηκε την Παρασκευή αλλάζει ο κώδικας ένδυσης των μαθητών στην Τουρκία σύμφωνα με το δημοσίευμα του hurriyetdailynews.com.

   Οι νέοι κανονισμοί οι οποίοι σύμφωνα με τους επικριτές τους χαρακτηρίζονται ανεφάρμοστοι και καταπιεστικοί ορίζουν απαγόρευση των τατουάζ, του piercing, του μακιγιάζ, και των βαμμένων μαλλιών στους μαθητές όλων των σχολείων. Ανεπιθύμητα είναι επίσης σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς τα γένια και τα μουστάκια μεταξύ των μαθητών ενώ ακόμη και τα ρούχα ή οι σχολικές τσάντες που μπορεί να φέρουν πολιτικά σύμβολα μπορούν να τους δημιουργήσουν πρόβλημα.

   Όπως αναφέρει και το RussiaToday, το μέτρο αυτό που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, το Σάββατο, προβλέπει ποινές επίπληξης ή ακόμη και αποβολής σε όσους μαθητές δεν το τηρήσουν. Ακόμη δεν είναι όμως ξεκάθαρο το πώς θα αντιμετωπιστούν και τι θα ισχύσει με τους μαθητές που ήδη φέρουν τατουάζ στο σώμα τους. Ο επικεφαλής της Ένωσης Εργαζομένων στην εκπαίδευση, Veli Demir δήλωσε ότι το μέτρο ανεφάρμοστο διότι τα τατουάζ δεν μπορούν απλά να αφαιρεθούν όπως ένα ρούχο και είναι ήδη διαδεδομένα ανάμεσα σε πολλούς έφηβους.

   Επικριτές και αντίπαλοι του Ερντογάν βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να του επιτεθούν, κατηγορώντας τον για ισλαμοποίηση του έθνους. Τα μέτρα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν την πρόσφατη απόφαση που επιτρέπει και πάλι στις μαθήτριες να φορούν τη μαντήλα στο σχολείο. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...