Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΟΚΑΨΟΥΛΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ταξίδι στο χρόνο -Ανοιξαν την παλιότερη χρονοκάψουλα που υπήρχε στον κόσμο [εικό

«Βουτιά» στην ιστορία έκαναν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε μουσείο στο Μανχάταν, όπου άνοιξαν την παλιότερη χρονοκάψουλα που υπήρχε στον κόσμο, έναν αιώνα μετά από τη σφράγισή της.

Το μεγάλο χάλκινο κουτί είχε σφραγιστεί το 1914, από μέλη της ένωσης επιχειρηματιών της Γουόλ Στριτ και τον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης. Η χρονοκάψουλα είχε σχεδόν ξεχαστεί για δεκαετίες. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να την ανοίξουν το 1974, αλλά τα μέλη του μουσείου απλά αγνοούσαν την ύπαρξή της. Ηταν στα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν την εντόπισαν σε μία αποθήκη.





Μεταξύ άλλων η κάψουλα περιείχε την καταγραφή των εμπορικών συναλλαγών της Νέας Υόρκης το διάστημα 1772-1779, έναν κατάλογο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για το 1914, μία εγκυκλοπαίδεια με τίτλο «Ο κόσμος», την ιστορία της τράπεζας της Νέας Υόρκης, αντίγραφα εφημερίδων όπως οι New York Times, New York Herald και New York Tribune.



Παράλληλα, έφηβοι παρουσίασαν τη δική τους χρονοκάψουλα. Μέσα έβαλαν, μεταξύ άλλων, χαρτονομίσματα και κέρματα, ακουστικά της APPLE, μία κονκάρδα του Μπαράκ Ομπάμα και ένα T-Shirt με το μήνυμα «Κάποιοι άνδρες παντρεύονται άνδρες. Ξεπέρασέ το».






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...