Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣτους κατά καιρούς ξένους(και εγχώριους) "φίλους", οι οποίοι συχνά-πυκνά αμφισβητούν την συνεχή παρουσία της φυλής μου ανά τους αιώνες και την αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα, στα Ιερά και Άγια χώματα των Προμάχων, αφιερωμένα με πολύ αγάπη τα παρακάτω:

Πρώτον
Ύπαρξη ερειπίων από τον πρώτο Αρχαϊκό οικισμό του χωριού και τμήμα από οχυρωματικά τείχη στην περιοχή "Βέτκι Λόζια" (παλιά αμπέλια) και ανακάλυψη πολλών νομισμάτων και κεραμικών από τους κατοίκους αγρότες της περιοχής.

Δεύτερον
Τεράστιοι σιδερένιοι κρίκοι στην περιοχή "Μπάϊνα", όπου έδεναν τις βάρκες και τα καράβια τους οι κάτοικοι-ψαράδες, στην  προϊστορική λίμνη της Αλμωπίας, πριν αυτή αποξηραθεί.

Τρίτον
Θρύλος που περνά από παππού σε εγγονό, κατά τον οποίο, στην κορυφή "Σφήναρ" υπάρχει το αποτύπωμα της οπλής του Βουκεφάλα, αλόγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν πήδηξε πετώντας από βουνό σε βουνό, στα ορεινά των Προμάχων.

Τέταρτον
Κίονες, και περίτεχνα σκαλισμένα μάρμαρα της Βυζαντινής κατά πάσα πιθανότητα εποχής, που φυλάσσονται στο Δημοτικό σχολείο  του χωριού, τα οποία ανακαλύφθηκαν ύστερα από ανασκαφή στην περιοχή του Μοναστηριού του Αγίου Ιλαρίωνα.

Πέμπτον
Ονομασία "Γκρτσκο Σέλο" (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ) της τοποθεσίας στα βόρεια ορεινά, όπου οι Προμαχιώτες ζούσαν κυνηγημένοι από τους εχθρούς. "Ελληνικό χωριό", και όχι τίποτα άλλο.

Έκτον
Αναφορές όλων των ιστορικών βιβλίων για παρουσία και ηρωική συμμετοχή δεκάδων Προμαχιωτών, σε όλους τους εθνοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους.

Έβδομον
Ατέλειωτη λίστα ονομάτων από ηρωικά πεσόντες Προμαχιώτες, στο "Ηρώο" του χωριού σε όλους τους αγώνες του Έθνους των Ελλήνων.

1 σχόλια :

ωραια ολα αυτα φιλε,να ειστε περιφανοι για το χωριο σας,σε αλλα γινονται αισχοι που καποιοι συνεχιζουν να λειτουργουν ως φερεφωνα των σκοπιανων και πασαρουν απο τραγουδια μεχρι και ψευτικες ιστοριες περι μακεδονισμου και ελληνικοτητας της μακεδονιας,καποια στιγμη πρεπει να απομονωθουν αυτα τα στοιχεια.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...