Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ

Με έμπνευση από τον Βαν Γκογκ -Πώς η τεχνολογία βοήθησε ποδηλατόδρομο να μοιάζει με έναστρο ουρανό [εικόνες]

Στην πόλη που έζησε ο Βαν Γκογκ ένα διάστημα της ζωής του δεν θα μπορούσε η τέχνη να... απουσιάζει από την καθημερινότητα.
Στην πόλη Νουενεν της Ολλανδίας όπου έζησε το διάστημα από το 1883 έως και το 1885 ο διάσημος ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ένας ποδηλατόδρομος γέμισε με... αστέρια. Πρόκειται για το έργο του πρωτοποριακού εργαστηρίου, «Studio Roosegaarde», το οποίο αναζητά με τις δημιουργίες του τη σχέση ανθρώπου, τέχνης, τεχνολογίας και δημόσιου χώρου.
Ο ποδηλατόδρομος, εμπνευσμένος από το έργο του Βαν Γκογκ «Έναστρη Νύχτα» έχει καλυμμένη την επιφάνειά του με ένα ειδικό χρώμα που συγκεντρώνει την ηλιακή ενέργεια για να λάμπει στο σκοτάδι. Για να είναι η διαδρομή πιο φωτεινή έχουν προστεθεί και φώτα LED, τα οποία είναι συνδεδεμένα με ηλιακό πάνελ, με αποτέλεσμα να κάνουν τους στροβιλισμούς που υπάρχουν και στο έργο του  ζωγράφου.
Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...