Το ιταλικό ραγκού, πρώτον, δεν σερβίρεται με σπαγγέτι. Χρειάζονται ταλιατέλες, παπαρδέλες, ακόμη και πέννες, αλλά όχι σπαγγέτι. Απλά δεν γίνεται.
- 3 ώριμες τομάτες. Αν δεν υπάρχουν μην τολμήσετε τίποτε άλλο. Αγοράστε μια κονσέρβα, ποιοτική, με αποφλοιωμένες ολόκληρες τομάτες
- 1 κουταλιά πάστα τομάτας
- 300 γραμμάρια κιμά 100% μοσχάρι
- 200 γραμμάρια κιμά χοιρινό. Οι πραγματικοί Ιταλοί αντί για κιμά χοιρινού βάζουν το εσωτερικό ενός μεγάλου λουκάνικου, χωρίς πρόσθετα, nature
- 1 κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 καρότο
- Αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης, ελαιόλαδο, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί και μπόλικη παρμεζάνα
- Κόβουμε το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά με το φύλλο δάφνης
- Να μην καούν, απλά να ασπρίσουν και να αρωματιστούν, σε μέτρια φωτιά
- Αδειάζουμε το λουκάνικο και το βάζουμε μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά να σωταριστούν στην κατσαρόλα
- Αφήνουμε όλα τα υγρά να φύγουν, ο κιμάς πρέπει να είναι σφιχτός
- Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί (βάλτε το καλύτερο που έχετε, όχι το χαλασμένο που περίσσεψε)
- Αφήνουμε να εξατμιστεί, χαλαρά
- Προσθέτουμε μια κουταλιά συμπυκνωμένη σάλτσα τομάτας. Απλά για να χρωματίσουμε τον κιμά και τα λαχανικά
- Σε 3 λεπτά προσθέτουμε τις τομάτες κονσέρβας τις οποίες θα έχουμε προηγουμένως λυώσει σε μίξερ. Το μισό κουτί, όχι πολλές τομάτες, απλά για να χρωματίσουμε.
- Σε καμμία περίπτωση δεν βάζουμε τομάτες για να πνίξουμε τη σάλτσα! Δεν είναι σούπα.
- Μένει εκεί η κατσαρόλα και σιγοβράζει για 40 λεπτά
- Ανακατεύουμε, παρακολουθούμε, επαγρυπνούμε
- Τώρα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό μπόλικο και πετάμε μέσα τα μακαρόνια
- Βάζουμε χοντρό θαλασσινό αλάτι
- Τις ανακατεύουμε (απαγορεύεται να βάλουμε λάδι στην κατσαρόλα, φυσικά)
- Παίρνουμε μισή κουτάλα καυτό νερό από τα μακαρόνια και το προσθέτουμε στην άλλη κατσαρόλα με τον κιμά (αν το χρειάζεται)
- Οταν οι ταλιατέλες έχουν γίνει σαν μετάξι, τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μας
- Παίρνουμε μια κουτάλα από κιμά και την ρίχνουμε στα μακαρόνια. Απλά για να τα χρωματίσουμε. Ανακατεύουμε απαλά ώστε οι ταλιατέλες μας να γίνουν κόκκινες
- Με μια τσιμίδα σερβίρουμε τις ταλιατέλες σε ΒΑΘΥ πιάτο
- Προσθέτουμε τον κιμά από πάνω, όχι πέντε κιλά, λίγο
- Τρίβουμε φρέσκια παρμεζάνα και ρίχνουμε σαν σύννεφο από πάνω
- Απαραιτήτως με κόκκινο κρασί.
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.