Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ PHILAE ΕΠΕΣΕ ΣΕ "ΚΩΜΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Magnify Image

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι το ρομπότ Philae έπεσε σε «κώμα» που μπορεί να είναι και το οριστικό τέλος αφού η μπαταρία του εξαντλήθηκε, οι θεωρίες συνομωσίας για το τι ακριβώς γύρευε το όχημα στον κομήτη ζωντανεύουν.
   Την «άλλη» εκδοχή για το τι συνέβη πραγματικά δίνει η εφημερίδα Guardian αναδημοσιεύοντας μέιλ το οποίο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα UFOSightingsDaily.com.   Σύμφωνα με το μέιλ αυτό, το οποίο υποτίθεται ότι εστάλη από «βαθύ λαρύγγι» υπάλληλο της ESA, πρόκειται για «κραυγαλέα συγκάλυψη» από τον Οργανισμό. Ο συντάκτης δημοσιεύει και φωτογραφίες που αποκαλύπτουν  τις «πραγματικές εσωτερικές διεργασίες στον κομήτη 67P».

Magnify Image


Ο συντάκτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν θα ξόδευε ποτέ δισεκατομμύρια μια διαστημική υπηρεσία για να πάρει μερικές φωτογραφίες από ένα τυχαίο κομήτη για να αποκαλύψει στη συνέχεια:
   «Ο κομήτης 67P ΔΕΝ είναι κομήτης. Πριν από περίπου 20 χρόνια η ΝΑSA άρχισε να ανιχνεύει ραδιοφωνικές εκρήξεις από άγνωστη προέλευση στο διάστημα. Αργότερα κατάλαβαν ότι αυτές πιθανότατα προέρχονταν από την προέλευση του τώρα ονομαζόμενου κομήτη 67p. Μεταδίδει σημάδια προς τα έξω». Πρόκειται για το «τραγούδι» του κομήτη, ήχοι που έδωσε στη δημοσιότητα o ESA. 
    Στη συζήτηση μπήκαν και άλλοι συμπληρώνοντας τις θεωρίες του συντάκτη, όπως ο contributor Σκοτ Γουόρινγκ ο οποίος ανέφερε ότι τα σήματα αυτά είναι ένας «χαιρετισμός» προς τους ανθρώπους. «Αν ήταν προειδοποίηση, δεν θα επέτρεπαν στο όχημα της ESA να προσγειωθεί» έγραψε. «Πιστεύω ότι η προσεδάφιση του philae ήταν το αντίστοιχο μιας πρώτης χειραψίας. Πιθανότατα θα κάνουν μια ακόμη κίνηση σύντομα. Εξωγήινες δομές βρίσκονται πάνω στον κομήτη».

Magnify Image


Η επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ότι ο κομήτης στέλνει ένα «τραγούδι», έδωσε τροφή σε αυτέ στις θεωρίες ότι πρόκειται περί διαστημικού σκάφους και όχι για κομήτη και πως οι επιβαίνοντες στο σκάφος προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να επικοινωνήσουν.

Magnify Image


Οι θεωρίες δεν άρχισαν πάντως με το «τραγούδι». Το Σεπτέμβριο δημοσιεύτηκε σε σάιτ, βίντεο το οποίο δείχνει «ολοκαίνουριες, υψηλής ανάλυσης» εικόνες που πήρε το σκάφος Rosetta. Στις φωτογραφίες αυτές διακρίνονται δυο αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα να πετάνε πάνω από τον κομήτη ενώ υπάρχει μια δομή στην επιφάνεια που  μοιάζει με πύργο μετάδοσης, ο οποίος πιθανότατα στέλνει τα μυστηριώδη ραδιοκύματα τα οποία ελήφθησαν από την ΕSA. «Αυτές οι εικόνες δεν είναι φυσιολογικές», αναφέρει η φωνή του εκφωνητή. 


Πάντως, κατά τον Γουόρινγκ το «τραγούδι» δεν είναι κώδικας αλλά ο τρόπος που επικοινωνούν οι εξωγήινοι μεταξύ τους, χωρίς να μιλούν. «Η αντιγραφή και στη συνέχεια η μετάφραση ενός πλήρους μηνύματος θα πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας. Πρόκειται για μήνυμα χαιρετισμού; Ή μήπως για προειδοποίηση γι' αυτό που έρχεται. Εμείς, οι άνθρωποι, θέλουμε να μάθουμε», προσθέτει ο συντάκτης.




 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...