Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΠΑΡΩΝ" ΚΑΙ ΟΧΙ "ΠΑΡΟΥΣΑ";

Γιατί οι βουλευτίνες έλεγαν χθες στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο «παρών» και όχι «παρούσα»
Η χθεσινή, πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο, τα είχε όλα. Τούμπες (ο αστυνομικός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έπεσε στην είσοδο της Βουλής μπροστά στον Αντώνη Σαμαρά), πηγαδάκια, πειράγματα μεταξύ βουλευτών, μια... λάθος ψήφο (ο Κώστας Στύλιος μπερδεύτηκε και βροντοφώναξε «παρών», αλλάζοντάς το αμέσως σε «Σταύρος Δήμας»), αλλά και σύγχυση για το τι κανονικά έπρεπε να λένε όσες βουλευτίνες δεν ήθελαν να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση: «Παρών» ή «παρούσα»;
Οι  βουλευτίνες, λοιπόν, που δεν ήθελαν να ψηφίσουν «Σταύρο Δήμα» έπρεπε να λένε «παρών» και αυτό γιατί ο κανονισμός λέει ότι όσοι δεν επιθυμούν την ψήφο εκφωνούν τη λέξη «παρών». Το «παρών» εν προκειμένω είναι χαρακτηρισμός ψήφου και όχι δήλωση για το αν είναι παρόντες ή παρούσες οι βουλευτές ώστε να αλλάζει το γένος ανάλογα με το ποιος μιλάει.
Για το λόγο αυτό και οι ψηφολέκτες διόρθωναν όσες βουλευτίνες της αντιπολίτευσης (Ξουλίδου, Κουντουρά, Ζαρούλια) δήλωναν «παρούσα», αντί για το τυπικό «παρών».


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...