Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ     ΕΡΕΥΝΑΣ       

  Γιαννιτσά: 16-01- 2015                                         


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ                    
    ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ   
                           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το προσωπικό του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών (πρώην Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας), θα επιθυμούσε δημόσια να ευχαριστήσει θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τον κύριο Γ. Καρασμάνη, ο οποίος για άλλη μια φορά στάθηκε δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες του Ινστιτούτου. Όπως ενημερωθήκαμε, χθες ο κύριος Υπουργός υπέγραψε απόφαση με την οποία το αγρόκτημα έκτασης 3.480 στρεμμάτων εκχωρείται πλέον στο Ινστιτούτο για χρήση, προκειμένου να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τις πειραματικές εκτροφές του. Αφενός, με την παραγωγή των αναγκαίων ζωοτροφών και αφετέρου με έσοδα από επιπλέον δραστηριότητες, τα οποία θα καλύπτουν πλήρως τις λειτουργικές του ανάγκες.  Έδωσε επιτέλους λύση σε ένα πρόβλημα, όπου οι προκάτοχοι του Υπουργοί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το αρνιόντουσαν. Τα τελευταία πέντε (5) χρόνια το Ινστιτούτο λειτουργεί πλέον στη βάση της αυτοχρηματοδότησης του, δηλαδή μέσα από τα έσοδα του και ως εκ τούτου καθόλου δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και κατ’ επέκταση του Υπουργείου.

Επιπλέον ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κύριος Γ. Καρασμάνης, εκτός του ότι συνέβαλε καθοριστικά στην αυτονομία και τη παραμονή του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής στα Γιαννιτσά, επέβαλε στη Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και την πρόσληψη δέκα (10) νέων Ερευνητών για τη στελέχωση του, πιστεύοντας ότι η ανάταξη της κτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας μας θα ξεκινήσει από αυτό το Ινστιτούτο, μέσα από την στοχευμένη Έρευνα και την Εκπαίδευση. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κύριος Γ. Καρασμάνης, στο πλαίσιο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών του Ινστιτούτου, ήδη εξασφάλισε χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου που θα στεγάσει το Εργαστήριο με τους αναγκαίους εξοπλισμούς του, όπου με τις εργαστηριακές του αναλύσεις, θα καλύπτει όλο το φάσμα της Ζωοτεχνικής Έρευνας. Εξασφάλισε ακόμα χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό των δύο κτιρίων Διοίκησης, όπου θα στεγαστούν οι νέοι Ερευνητές. Τα κτίρια Διοίκησης βρίσκονταν σχεδόν σε κατάσταση κατάρρευσης και οι εργασίες εκσυγχρονισμού έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρέπει να σημειωθεί ότι, ευτυχώς μετά από πάρα πολλά χρόνια, επιτέλους το Ινστιτούτο εκσυγχρονίζεται, αλλά και στελεχώνεται με μια κρίσιμη μάζα Ερευνητών, κάτι που άλλωστε ήταν διαχρονική διεκδίκηση του Ινστιτούτου. 

Για όλα τα παραπάνω ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Υπουργό και είμαστε πεπεισμένοι ότι και αύριο, όπως και πριν, από όποια θέση και αν βρίσκεται, θα είναι πάντοτε αρωγός αυτού του Ινστιτούτου.  

Με βαθιά εκτίμηση,
Το προσωπικό του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...