Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Δείτε το μενού που χτυπά τη γρίπη!
Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
Μπορεί η γρίπη να σαρώνει και στη χώρα μας με τη λίστα των νεκρών να μεγαλώνει καθημερινά,φαίνεται όμως πως μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο.
Άλλωστε η γρίπη και οι ιώσεις δίνουν και παίρνουν την εποχή αυτή και η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. 
Και για του λόγου του αληθές επιστημονικές μελέτες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από το κρυολόγημα.
Μεταξύ των …μαγικών τροφίμων το κρεμμύδι και το σκόρδο που θεωρούνται τα φυσικά αντιβιοτικά παρότι η μυρωδιά τους θεωρείται από τους περισσότερους ενοχλητική.
Παράλληλα η βιταμίνη C που βρίσκεται στα πορτοκάλια συμβάλλει στην θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ εξουδετερώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς και μπορεί να δράσει προληπτικά.

Αν, ωστόσο, είστε ήδη… κρεβατωμένοι, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη ανάρρωση. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση η πρόσληψη πρέπει να είναι μεγαλύτερη. 

Εξίσου ευεργετικά αποτελέσματα έχουν, οι σαρδέλες, το σκουμπρί, τα στρείδια καθώς αποτελούν πηγές πρωτεϊνών, ω-3 λιπαρών, ψευδαργύρου και συνενζύμου Q-10.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η παραμικρή έλλειψη ψευδαργύρου ή Q-10 αποδυναμώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες.

Επίσης, τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι μπορούν να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Οι ζωικές πρωτεΐνες (όπως ψάρια, κοτόπουλο, κόκκινο κρέας) αποτελούν την πρώτη ύλη ώστε ο οργανισμός να συνθέτει τα αντισώματα.

Να σημειωθεί εδώ ότι η κοτόσουπα λειτουργεί σαν αντιβιοτικό, προκαλεί αντισηψία, διαλύει τη βλέννα, περιορίζει τις εκκρίσεις των βλεννογόνων ενώ καταπραΰνει τα συμπτώματα της γρίπης.
Ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση έχουν τα πράσα, και τα μήλα τα οποία περιέχουν μια ουσία την κουερσετίνη, που προστατεύει τους βλεννογόνους και τους πνεύμονες.

Οι κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές περιέχουν ένα ισχυρό κοκτέιλ ουσιών, όπως βιταμίνη C, β-καροτίνη, που μπορεί να αναχαιτίσουν όλους τους παθογόνους ιούς που εισβάλλουν στον οργανισμό. 


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...