Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

Το σοκαριστικό θαύμα της γέννησης: Καλλιτέχνης απαθανατίζει τα πρώτα δευτερόλεπτα της ζωής [εικόνες]
Πλάσματα σχεδόν εξωγήινα, βουτηγμένα στο αίμα και σωματικά υγρά. Τα μωρά του φωτογράφου Christian Berthelot αποκαλύπτουν πως είμαστε πραγματικά τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα της ζωής μας.
 
Στη σειρά του «Καίσαρας», ο Γάλλος καλλιτέχνης αποτυπώνει τα νεογέννητα μωρά στις πρώτες στιγμές της ζωής τους έξω από τη μήτρα, χωρίς κλισέ και κοινοτοπίες.
«Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν πολύ άσχημα βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες. Θεωρούν ότι είναι κάτι το αηδιαστικό, μου λένε ότι δεν έχω το δικαίωμα να δείχνω τα παιδιά σε λουτρό αίματος. Υπήρχαν ακόμα και κάποιοι που είπαν ότι οι φωτογραφίες δεν ήταν αληθινές. Ολα αυτά είναι παράλογα. Τα παιδιά δεν γεννιούνται μέσα από τριαντάφυλλα. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που είναι γοητευμένοι γιατί τους δίνω την ευκαιρία να παρατηρήσουν με λεπτομέρεια τη βίαιη στιγμή της γέννησης. Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι σαν τη γυναίκα μου, η οποία με παρότρυνε να κάνω αυτή τη δουλειά, για να δείξω πόσο  όμορφη είναι η γέννηση με την καισαρική».
Ο Berthelot κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του και να απαθανατίσει τα νεογνά στις πρώτες τους στιγμές χάρη στον Jean-Francois Morievnal, τον μαιευτήρα του νοσοκομείου όπου γεννήθηκε ο γιος του. Τους συνέδεσε η κοινή τους αγάπη για την φωτογραφία.
Ο Berthelot πέρασε από εκπαίδευση που κράτησε έξι μήνες για να μπορεί να λειτουργήσει σε ένα χειρουργικό περιβάλλον αλλά και να εξασφαλίσει την άδεια από της μέλλουσες μητέρες για να αποθανατίσει την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους.  
«Οταν είδα για πρώτη φορά τον γιο μου ήταν ματωμένος και καλυμμένος από λευκή ουσία. Ηταν σαν ένας πολεμιστής που κέρδισε την μάχη! Η χαρά μου δε όταν τον άκουσα να ουρλιάζει ήταν απίστευτη!» εξομολογείται ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη το κάθε μωρό εισέρχεται με διαφορετικό τρόπο σε αυτόν τον κόσμο «Κάποια βγάζουν δυνατή κραυγή, άλλα χειρονομούν άγρια ενώ υπάρχουν και μωράκια που είναι τόσο ήρεμα, σαν να ανήκουν σε διαφορετικό κόσμο.»

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...