Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

FAIR PLAY ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

fairplay

Περιπτώσεις fair play από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έμειναν χαραγμένες στις μνήμες όσων τις παρακολούθησαν. Γιατί το ποδόσφαιρο πέρα από ένα ανταγωνιστικό άθλημα, όπου όλες οι ομάδες παίζουν για να κερδίζουν, έχει και μια άλλη πλευρά, αυτή της ευγενούς άμιλλας.

_________________

Μίροσλαβ Κλόζε (Νάπολι - Λάτσιο)

Ο Κλόζε πετυχαίνει ένα γκολ που θύμισε το γνωστό "χέρι του Θεού" του Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση, ο Γερμανός πήγε μόνος του και το επισήμανε στο διαιτητή, με αποτέλεσμα το τέρμα τελικά να μην μετρήσει!



Πάολο Ντι Κάνιο (Γουέστ Χαμ - Έβερτον)

Μπορεί να έχει κάνει αρκετά άσχημα, όμως έχει πρωταγωνιστήσει και σε μια φανταστική φάση fair play, ο Πάολο Ντι Κάνιο. Σε αγώνα κόντρα στην Έβερτον, με το σκορ στο 1-1, ενώ είχε τη δυνατότητα να πετύχει τέρμα, σταμάτησε τη μπάλα επειδή ο τερματοφύλακας της αντίπαλης ομάδας ήταν πεσμένος στο έδαφος!



Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Ματς για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας τη σεζόν 1998-99 κι ενώ το σκορ είναι ισόπαλο, ο Μπέργκαμπ καταφέρνει να σκοράρει. Ωστόσο, λίγο πριν γίνει αυτό η Σέφιλντ είχε πετάξει τη μπάλα πλάγιο άουτ για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε έναν παίκτη που ήταν τραυματίας, με τον Κανού να μην την επιστρέφει και την ομάδα του να σκοράρει.
Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Βενγκέρ ζήτησε να μην μετρήσει το σκορ και οι δύο ομάδες να παίξουν επαναληπτικό. Για την ιστορία, η Άρσεναλ κέρδισε με 2-1.



Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ - Ιωνικός)

Και επιστρέφουμε στα εγχώρια. Τελικός κυπέλλου Ελλάδος 2000. Φάουλ του Πετκόφ, η μπάλα κόντραρε, ο Νικολαΐδης πετάχτηκε και ενστικτωδώς έβαλε το χέρι και την έσπρωξε στα δίχτυα του Στρακόσια. Αμέσως όμως σήκωσε το χέρι και ζήτησε από τον Δούρο να μη μετρήσει το γκολ, που μόλις είχε κατοχυρώσει, με το σκορ να είναι στο 0-0. Λίγα λεπτά αργότερα ο Νικολαΐδης έκανε το 1-0 της ΑΕΚ.
Δείτε τη φάση στο 1:10:



Γιαν Βερτόγκεν (Άγιαξ - Καμπούρ)

Ο 19χρονος τότε Βερτόγκεν σε αγώνα του Άγιαξ με την Καμπούρ σε μια προσπάθειά του να επιστρέψει τη μπάλα μετά από fair play, πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ από τα 50 μέτρα! Η αντίδρασή του μάλιστα είναι επική. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Άγιαξ αφήνουν αυτούς της Καμπούρ να σκοράρουν ανενόχλητοι.



Τζόμπσον (Αλ Νάχμπα - Αλ Ιτιχάντ)

Εδώ συνέβη το εξής τρελό.  Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε λυμένα τα κορδόνια του και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων αντί να προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί, έσκυψε και του τα έδεσε. Ωστόσο, ο διαιτητής σφύριξε φάουλ εις βάρος του κίπερ για καθυστέρηση, δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες της Αλ Ιτιχάντ, σεβόμενοι το fair play απλά έστειλαν τη μπάλα άουτ.






Πηγή: contra.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...