- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
- 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια νερό
- 2 χούφτες φυστίκια πράσινα, ανάλατα, σπασμένα χοντρά
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα βιολογική
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Παίρνουμε ένα φλυτζάνι και το χρησιμοποιούμε σαν μεζούρα για όλα τα υλικά
- Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
- Την αφήνουμε να βράζει και συνεχίζουμε
- Σε άλλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι
- Ανακατεύουμε απαλά και μετά πιο δραστήρια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά
- Παλεύουμε πάνω από την κατσαρόλα για 10 λεπτά
- Τότε προσθέτουμε την κανέλα και τα σπασμένα φυστίκια
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά
- Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
- Λοιπόν εδώ, SOS! Το μείγμα καίγεται και πετάει !
- Απομακρύνετε το πρόσωπο και προσέξτε κάπως
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα
- Τον αδειάζουμε σε φόρμα στρογγυλή ή τετράγωνη και αφήνουμε να κρυώσει
- Μην το καταναλώσετε καυτό ή ζεστό, «κάθεται» στο στομάχι
1. Μην βάζετε ξύσμα πορτοκαλιού στο χαλβά. Η φλούδα αρκεί για άρωμα
2. Ξεφύγετε από το παραδοσιακό αμύγδαλο και δοκιμάστε το φυστίκι
3. Βάλτε κανέλα και πάνω από τον χαλβά, όταν κρυώσει
Πηγή: http://www.iefimerida.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.