Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ


Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη με τον Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Αναγκαία η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με τους τοπικούς Βουλευτές για την προώθηση της Ανάπτυξης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη, με ευρεία ατζέντα συζήτησης που κάλυψε το σύνολο του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τον κ. Σηφάκη για τα έργα υποδομών που έχουν ολοκληρωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για την πορεία αυτών που η υλοποίησή τους συνεχίζεται καθώς, επίσης, και για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Π.Ε. Πέλλας ενόψει της κατάρτισης του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014 - 2020. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης, οι προσεχείς μήνες είναι κρίσιμοι και στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες ωρίμανσης και ένταξης όλων των σημαντικών έργων υποδομών που μας ενδιαφέρουν για την Πέλλα, αξιοποιώντας πλήρως τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο κ. Σηφάκης εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις κοίτες των ποταμών και χειμάρρων, καθώς επίσης και στο οδικό δίκτυο και δημόσιες υποδομές, από τις έντονες βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η ειδική τεχνογνωσία του στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πέλλας.   

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τον Βουλευτή κ. Σηφάκη για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και, συγκεκριμένα, για την ενδυνάμωση της τοπικής πραγματικής οικονομίας, στο πλαίσιο μίας ενιαίας περιφερειακής διοίκησης, με καινοτόμες δράσεις που προωθούν την εξωστρέφεια με βασικούς πυλώνες ανάπτυξης την αγροτική οικονομία – μεταποίηση επιχειρήσεων και τον πολιτισμό - τουρισμό.

Περαιτέρω, ο κ. Θεοδωρίδης με το συνεργάτη του κ. Στέφανο Αργυράκη ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Σηφάκη για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των νέων οδικών τμημάτων που αφορούν τη βελτίωση της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας – Όρια Νομού. Ειδικότερα, έγινε εκτενής αναφορά για την Παράκαμψη της Χαλκηδόνας, την Παράκαμψη των Γιαννιτσών, το τμήμα Μαυροβούνι – αρχή νότια παράκαμψη Έδεσσας, Ψηλή Βρύση – Άγρας και Άγρας – Βρυττά. Επίσης, ειδική μνεία έκανε ο κ. Θεοδωρίδης για τον κάθετο οδικό άξονα Βέροια – Νάουσα – Έδεσσα και τη σημασία που έχει η άμεση ολοκλήρωσή του, τόσο για την Πέλλα όσο και για την Ημαθία.

Ο κ. Σηφάκης τόνισε, ότι, μετά την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους εταίρους μας, στόχος μας είναι να ξεκινήσει η Ανάπτυξη. Τα έργα της Πέλλας πρέπει να συγκαταλέγονται στις πρώτες προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης, διότι η Πέλλα παρουσιάζει σοβαρό αναπτυξιακό έλλειμμα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν από τους δύο άνδρες ήταν και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Π.Ε. Πέλλας, με την γρήγορη προώθηση του προγράμματος επισιτιστικής και υλικής βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που υλοποιείται από την Π.Κ.Μ. - Π.Ε. Πέλλας, σε συνεργασία με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς μέσω της διαμόρφωσης κοινωνικών συμπράξεων.


Η συνεργασία των δύο ανδρών θα συνεχιστεί καθώς, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης, «η στενή συνεργασία των τοπικών Βουλευτών με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική προώθηση της τοπικής Ανάπτυξης και την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...