Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας , όπως έχει καθιερωθεί η 21η Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, εκδήλωση-ομιλία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Προμάχων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου κύριος Γιώργος Λιούγκας, το σύνολο του διδακτικού προσωπικού και οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου.
Κλιμάκιο του δασαρχείου Αριδαίας, αποτελούμενο από την δασολόγο κυρία Αγγελική Νάτσιου και τους δασοφύλακες Χρήστο Καραπάνο και Χρήστο Βαρελά, εισήγαγαν στο θέμα της δασοπονίας τους αυριανούς ενεργούς πολίτες και πρόσθεσαν ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα της διαπαιδαγώγησής τους.

Η έξυπνα στημένη ομιλία της κυρίας Νάτσιου, αποτελούνταν από σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό(power point), και δομημένη με όμορφη διαλεκτική μέθοδο ερωταπαντήσεων, παρουσίασε τρεις μεγάλες ενότητες. Τη δασοπονία, τη λύσσα των ζώων  και την υιοθεσία δέντρων.
Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών, η καθολική συμμετοχή τους στη συζήτηση και οι γνώσεις που διέθεταν για το θέμα.
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τη δωρεά-υιοθεσία  ενός δέντρου σε κάθε μαθητή με απώτερο στόχο να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν και να νοιαστούν έμπρακτα το δάσος και τη φύση γενικότερα.

Αξιόλογη κίνηση και άξιος συγχαρητηρίων ο εμπνευστής της ιδέας καθώς και τα στελέχη που την υλοποίησαν.


















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...