Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΓΙΑΤΙ Η 28η ΜΑΪΟΥ ΕΙΝΑΙ Η "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΛΗ" ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ;

Το Σικάγο γιορτάζει τα 2.600 χρόνια επιστήμης, τιμώντας τον Θαλή με 3ημερο φεστιβάλ
Το Σικάγο γιορτάζει τα 2.600 χρόνια επιστήμης, τιμώντας τον Θαλή με 3ημερο φεστιβάλ
Πότε ακριβώς ξεκίνησε η επιστήμη; Οσο και να ψάξει κανείς ιστορικά, είναι αδύνατο να καταλήξει σε μια συγκεκριμένη χρονολογία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ανακαλύψεις που είναι πραγματικά σημεία αναφοράς για την επιστήμη.
Μια από αυτές ήταν και η 28η Μαϊου του 585 π.Χ, όταν ο Θαλής προέβλεψε με ακρίβεια την πρώτη έκλειψη ηλίου. Η πρώτη σπουδαία και ακριβής αστρονομική παρατήρηση είναι αδιαμφισβήτητα ένα γεγονός που θα μπορούσε να σημάνει την αρχή, ή μια από τις αρχές, της επιστήμης.
Για αυτόν τον λόγο, αύριο ξεκινά ένα τριήμερο Φεστιβαλ Επιστήμης στους δρόμους του Σικάγο, με ιδιαίτερες αναφορές στον αρχαίο μαθηματικό και αστρονόμο. Αφορμή για την διοργάνωση του φεστιβάλ στάθηκαν τα 2.600 χρόνια που ολοκληρώνονται από την τεράστια ανακάλυψη του Θαλή, που σύμφωνα με τους διοργανωτές ισοδυναμεί με την «γέννηση» της επιστήμης.
«Ορίσαμε αυτήν την ημερομηνία ως μέρα γέννησης της επιστήμης, διότι θεωρούμε την ανακάλυψη του Θαλή ένα σημείο αναφοράς για τον επιστημονικό κόσμο και την εξέλιξη του. Στις 28 Μαΐου γιορτάζουμε λοιπόν τα γενέθλια της επιστήμης» δήλωσε η Monica Metlzer, υπεύθυνη του επιστημονικού κέντρου Illinois, που φιλοξενεί μέρος της εκδήλωσης.
Μπορεί λοιπόν ακόμα να μην έχει οριστεί μια ημέρα ως «Ημέρα του Θαλή», όμως αύριο για πρώτη φορά συνδέεται και επίσημα η 28η Μαΐου με το όνομα του αρχαίου επιστήμονα. Στις τρεις μέρες που θα διαρκέσει το Chicago Science Fest, πρόκειται να υπάρξουν εκδηλώσεις που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της επιστήμης, αλλά και αναφορές στο έργο και την ζωή του ανθρώπου που πριν από 2.600 χρόνια ανακάλυπτε την πρώτη έκλειψη στην ιστορία.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...