Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

"ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Τα χρόνια της κρίσης, δεκάδες Ελληνες γιατροί άφησαν πίσω τη χώρα τους και έκαναν μία νέα αρχή βρίσκοντας δουλειά στη Γερμανία. Αυτό το «κύμα» δεν έχει ανακοπεί ακόμη.
Ετσι, ο Σύλλογος Διεθνούς Εργασίας για νέους υλοποιεί δύο νέα προγράμματα που προσφέρουν θέσεις εργασίας σε νοσηλευτές και γιατρούς. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με γραφεία στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ρουμανίας.
Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Your first Eures job» της Ευρωπαϊκής Ενωσης που απευθύνεται σε γιατρούς και νοσηλευτές ηλικίας 18 έως 30 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου τα βιογραφικά τους στο Σύλλογο (chasioti@vij-stuttgart.de και vatti@vij-stuttgart.de).
Ο Σύλλογος έρχεται σε επαφή με επιχειρήσεις και εταιρείες στην περιοχή της Βάδης Βυτεμβέργης, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί μελλοντικοί εργοδότες. «Η ζήτηση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στη Γερμανία είναι μεγάλη και το σχετικό ενδιαφέρον δεν έχει μειωθεί» εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η εκπρόσωπος του Γραφείου διασύνδεσης του Συλλόγου Διεθνούς Εργασίας για νέους (vij) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, Ελίνα Βάττη.
Στο πρόγραμμα «Your first Eures job», ο Σύλλογος επιδοτεί με 1.200 ευρώ μαθήματα εκμάθησης γερμανικών, ενώ τα βιογραφικά των υποψηφίων εισάγονται σε ένα σύστημα αναζήτησης κατάλληλων εργοδοτών στη Βάδη Βυτεμβέργη. Αν προκύψει θέση ενδιαφέρον, ο υποψήφιος εργαζόμενος και ο εργοδότης γνωρίζοντας μέσω skype, με τον Σύλλογο να προσφέρει διερμηνέα και στη συνέχεια αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν, ο υποψήφιος πηγαίνει στη Γερμανία για να γνωρίσει από κοντά την εταιρεία στην οποία θα εργαστεί, να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.
Αμεσα θα ενεργοποιηθεί ένα ακόμη πρόγραμμα, το Fair Connect Campus, που απευθύνεται σε νοσηλευτές ηλικίας 18 έως 35 ετών που θέλουν να εργαστούν στη Γερμανία. Σε αυτή την περίπτωση, οι υποψήφιοι αρχίζουν να μαθαίνουν γερμανικά αφού γίνει πρώτα η γνωριμία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου.
Το πρόγραμμα προσφέρει τα μαθήματα γερμανικών και της ορολογίας νοσηλευτικής για τέσσερις μήνες, οικονομική υποστήριξη που ανέρχεται στα 400 ευρώ το μήνα, κάλυψη του κόστους για τη διεκπεραίωση εγγράφων, υποστήριξη σε όλη τη διαδικασία της αναγνώρισης των δικαιολογητικών, επίδομα 890 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων μετάβασης στη Γερμανία και υποστήριξη εκεί από άτομα που μιλούν ελληνικά. Επιπλέον, καθώς προαπαιτείται η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Α2, ο Σύλλογος προσφέρει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Γερμανικών μέχρι το επίπεδο Α2.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...