Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΕ ΔΙΩΚΌΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 παραπέμπονται σε δίκη τα μέλη του 15μελους συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Αριδαίας της σχολικής χρονιάς 2012-2013, λόγω της ειρηνικής κατάληψης διαμαρτυρίας στην οποία προέβησαν τον Νοέμβριο του 2012, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών του Λυκείου.
Οι μαθητές διαμαρτύρονταν για την συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Αλήθεια που είναι οι «υπεύθυνοι» όταν δεν τηρείται και δεν γίνεται σεβαστό το στοιχειώδες συνταγματικό δικαίωμα για δημόσια δωρεάν παιδεία;
Οι μαθητές πέρα από την διεκδίκηση για δημόσια και δωρεάν παιδεία, παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, διεκδικούσαν επίσης τη λύση του στεγαστικού προβλήματος του σχολείου, καθώς παρά τις επανειλημμένες και για χρόνια διαβεβαιώσεις που ελάμβαναν από τους «υπευθύνους» καμία λύση δεν έβλεπαν να δίνεται, την ίδια στιγμή που οι διάδρομοι είχαν μετατραπεί σε «αίθουσες».
Αλήθεια, που ήταν, και πάλι, οι «υπεύθυνοι» όταν δεν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας των σχολικών μονάδων;
Οι μαθητές προχώρησαν στον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας, καθώς είχαν εξαντλήσει κάθε έτερο τρόπο, εισπράττοντας μόνο αδιαφορία.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των μαθητών :
υπήρχε διαφύλαξη του σχολείου από τους ίδιους τους μαθητές,
δεν προκλήθηκε η παραμικρή ζημία στον χώρο και στις εγκαταστάσεις,
επιτρεπόταν η είσοδος στους καθηγητές και στον διευθυντή του σχολείου,
δεν εισήλθε στο χώρο του σχολείου κάποιος πέρα από την σχολική κοινότητα.

Οι μαθητές μας παραπέμπονται σε δίκη με βάση έναν από τους πιο αντισυνταγματικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους που ποινικοποιεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 4/12/1999), που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον Νόμο για τις Μαθητικές Κοινότητες (Γ2/4094/23-09-1986), που ενισχύει τη συμμετοχή των μαθητών σε δημοκρατικές διαδικασίες και δημιουργεί τις προϋποθέσεις το σχολείο να γίνει κύτταρο δημοκρατίας και κοινωνικής συμμετοχής.

Αυτή η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και του κυρωτικού της Νόμου 2811/2000, που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις της μαθητικής κοινότητας πρέπει άμεσα να καταργηθεί και να τεθούν οι σχετικές υποθέσεις στο αρχείο, αλλά και να αρθούν οι συνέπειες τυχόν καταδικών μαθητών για τις πιο πάνω πράξεις.

Ο σύλλογος των γονέων των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αριδαίας, εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του και συμπαράσταση του στους διωκόμενους μαθητές. Σε κάθε αγώνα τους για καλύτερο σχολείο, για καλύτερη παιδεία, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα είμαστε δίπλα τους.

Το Δ.Σ.

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Αριδαίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...