Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΤΟ ORIENTEERING ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ



Το orienteering στην Αλμωπία
Το orienteering είναι ένα νέο στην Ελλάδα άθλημα, στο οποίο όσοι ασχοληθούν, καλούνται να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές, μέσω ειδικά σχεδιασμένων χαρτών. Μπορεί να περιγραφεί σαν δράση με τρεις όψεις, την σωματική, την ψυχολογική και την διανοητική. Η αυτογνωσία (να γνωρίζει τα σωματικά και ψυχικά του αποθέματα) και η τεχνική (να αποκωδικοποιήσει τις λεπτομέρειες του χάρτη και του εδάφους) είναι βασικά για να ικανοποιηθεί ο καθένας από τον αγώνα. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να διαλέξουν μία διαδρομή που να ταιριάζει στις ικανότητες, στην εμπειρία, στα ενδιαφέροντα, στην ηλικία τους.
Η Αλμωπία, από την πρώτη στιγμή που οργανώθηκε το αγώνισμα στην Ελλάδα, πρωταγωνιστεί. Φιλοξενεί το 70% των δράσεων πανελλαδικά, και εδώ ζουν 40 περίπου αθλητές όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν λιγότεροι από 20.


Αυτό τον Μάιο φιλοξένησε δύο μεγάλα αγωνιστικά γεγονότα. Στις 9 Μαΐου στο Γαρέφι διεξήχθει  ο τελικός του 4ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού Εφήβων-Νεανίδων, και στις 12 Μαΐου στην Αριδαία το Πρωτάθλημα Προσανατολισμού Γυμνασίων Νομού Πέλλας (ο πρώτος αγώνας ομάδων στην Ελλάδα), όπου 7 σχολεία της περιοχής έφτιαξαν τις ομάδες τους, και τα παιδιά δεν αγωνίστηκαν για τον εαυτό τους αλλά για το σχολείο τους.
Τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών ήταν:
4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού: κατηγορία Νεανίδων
1η θέση: Χατζή Ειρήνη (Γυμνάσιο Προμάχων)
2η θέση: Βαρελά Θεοδώρα (Γυμνάσιο Προμάχων)
3η θέση: Μπάτση Ευαγγελία (Γυμνάσιο Προμάχων)
4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού: κατηγορία Εφήβων
1η θέση: Παπατάσος Ειρηναίος ( Γυμνάσιο Προμάχων)
2η θέση: Καρασαββίδης Αλκιβιάδης (2ο Γυμνάσιο Αριδαίας)
3η θέση: Παπατάσος Θωμάς (Γυμνάσιο Προμάχων)
Για την πρόκρισή τους στον τελικό αγωνίστηκαν συνολικά 94 έφηβοι και νεανίδες (60 από Νομό Πέλλας, 16 από Αθήνα, 14 από την υπόλοιπη Αττική, 1 από Θεσσαλονίκη, 2 από Πτολεμαΐδα και 1 από Αλεξανδρούπολη)

Πρωτάθλημα Προσανατολισμού Γυμνασίων Νομού Πέλλας
1η θέση: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
2η θέση: 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
3η θέση:1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου (το απόγευμα), από το Γυμνάσιο Εξαπλατάνου, θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας του 4ου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού Νομού Πέλλας (όπου θα κριθούν αρκετά μετάλλια, αλλά και θα αγωνιστούν σκληρά αρκετοί ενήλικοι αφού αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας πρόκρισης για τον τελικό του 4ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προσανατολισμού ενηλίκων, που θα γίνει στις 21 Ιουνίου στα Γρεβενά).

Την Κυριακή 7 Ιουνίου στο Ξενιτίδειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αριδαία, θα γίνει η απονομή των μεταλλίων του τοπικού Πρωταθλήματος και  του Πανελλήνιου Εφήβων-Νεανίδων, απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, και συζήτηση για τα μελλοντικά πλάνα στην Αλμωπία και στην Ελλάδα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...