Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

SOS: ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΕΙΔΩΝ ΣΤΗ ΓΗ

Η Γη εκπέμπει SOS: Βιώνουμε περίοδο μαζικής εξαφάνισης ειδών
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances, βιώνουμε την έναρξη μιας μαζικής εξαφάνισης ειδών που όμοια της δεν έχει παρατηρηθεί στη Γη για τουλάχιστον 65 εκατομμύρια χρόνια.
Η έρευνα είχε ως σκοπό να καθορίσει πώς οι ανθρώπινες ενέργειες κατά τα τελευταία 500 χρόνια έχουν επηρεάσει τους ρυθμούς εξαφάνισης των σπονδυλωτών: (θηλαστικά, ψάρια, πουλιά, ερπετά και αμφίβια).
Οπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες παρατηρήθηκε αυξημένη απώλεια των ειδών η οποία έχει επιταχυνθεί σημαντικά τα τελευταία εκατό χρόνια και πιθανότατα η ζωή στη Γη να βιώνει το 6ο μεγαλύτερη μαζική εξαφάνιση στα 3.500 εκατομμύρια χρόνια της ιστορίας της.
Αυτή η τελευταία έρευνα πραγματοποιήθηκε από μια διεθνή ομάδα με επικεφαλής τον Τζεράρντο Σεμπάλος του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού. Η μέτρηση των ρυθμών εξαφάνισης είναι εξαιρετικά δύσκολη και ο Σεμπάλος στηρίχθηκε στο κατώτατο όριο δεδομένων. Το γεγονός αυτό καθιστά τα ευρήματά του ακόμα πιο σημαντικά, διότι ακόμη και με τέτοιες συντηρητικές εκτιμήσεις οι ρυθμοί εξαφάνισης είναι πολύ, πολύ υψηλότεροι από το ποσοστό απώλειας ειδών κατά την απουσία ανθρώπινων επιπτώσεων.
Αυτή η τελευταία έρευνα μας λέει αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Οι άνθρωποι υπάρχουν ένα διάστημα μερικών αιώνων και έχουν καταστρέψει ήδη τη βιόσφαιρα της Γης. Η ρευστοποίηση της βιοποικιλότητας για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Αν θεωρήσουμε τη Γη ως τίποτα περισσότερο από μια πηγή πόρων και έναν νεροχύτη για τη ρύπανση μας, αν εκτιμούμε άλλα είδη μόνο από την άποψη του τι μπορεί να προσφέρουν σε εμάς, τότε θα συνεχίσουμε να ξηλώνουμε τον ιστό της ζωής από τον πλανήτη. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...