Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΤΟ 2015 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΥΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 2015 θα είναι η πιο καυτή χρονιά στην Ιστορία
Κάθε ρεκόρ έσπασε η θερμοκρασία του Ιουνίου, ο οποίος ήταν ο πιο καυτός μήνας της χρονιάς μέχρι στιγμής. Ο πλανήτης, βίωσε όχι μόνο τον θερμότερο Ιούνιο αλλά και το πιο καυτό εξάμηνο στην καταγεγραμμένη κλιματική Ιστορία.
«Η άνοδος της θερμοκρασίας πάνω από τα συνηθισμένα όρια αρχίζει να γίνεται μηνιαίο φαινόμενο», τονίζει η κλιματολόγος Jessica Blunden από το Εθνικό Ωκεανογραφικό και Ατμοσφαιρικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (NOAA).
«O Ιούνιος ήταν ο τέταρτος μήνας αυτής της χρονιάς που έσπασε ρεκόρ. Είναι σχεδόν αδύνατο το 2015 να μην αναδειχθεί η πιο θερμή χρονιά στην Ιστορία», υποστήριξε.
Η μέση θερμοκρασία του Ιουνίου άγγιξε τους 16,33 βαθμούς Κελσίου, ανεβάζοντας το θερμόμετρο κατά 0,12 βαθμούς. Το σύνηθες θέλει την θερμοκρασία να μην ανεβαίνει περισσότερο από το ένα ή τα δύο εκατοστά του ενός βαθμού Κελσίου.
Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου, σημειώθηκαν στην Ισπανία, Αυστρία αλλά και σε περιοχές της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νότιας Αμερικής. Στο νότιο Πακιστάν ο καύσωνας οδήγησε στον θάνατο 1200 ανθρώπους.
Οσον αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2015, η εικόνα αλλάζει άρδην. Η μέση θερμοκρασία κυμάνθηκε στους 14,35 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το ρεκόρ του 2010 κατά 1/6.
Πέρα όμως από τον καυτό Ιούνιο, εξίσου θερμοί ήταν και ο Μάιος και ο Μάρτιος ρεκόρ που κρατούσαν πάνω από 130 χρόνια. Η Bluden αναφέρει πως ο Φεβρουάριος καταγράφηκε ως ο πιο θερμός μήνας της Ιστορίας.
Από το 2000 τα ρεκόρ των υψηλών θερμοκρασιών έχουν καταρριφθεί 25 φορές.
«Έτσι μοιάζει η ανθρωπογενής υπερθέρμανση του πλανήτη, γίνεται όλο και πιο θερμή», τονίζει ο ο Jonathan Overpeck, διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...