Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΠΥΘΩΝΑΣ ΕΞΙ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ



Το τεράστιο ερπετό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ένας θηλυκός πύθωνας Βιρμανίας , που αιχμαλωτίστηκε πρόσφατα στην εξοχή της Φλόριντα των ΗΠΑ.

   Το φίδι αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στην ιστορία της περιοχής και φτάνει σε μήκος τα 6 μέτρα. Τον πύθωνα εντόπισε ένας ερπετολόγος στις 9 Ιουλίου και στη συνέχεια τον αιχμαλώτισε για αν τον μελετήσει. Σύμφωνα με το CBS που μεταδίδει δηλώσεις ειδικών, το φίδι κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο μια και το μέγεθός αυτό του επιτρέπει να κυνηγά και αν σκοτώνει θηράματα σε μέγεθος ελαφιού ή και αλιγάτορα.
 Το ερπετό ζούσε σε περιοχή με μεγάλη ανθρώπινη παρουσία που όμως δεν ήταν κατοικημένη, αλλά πολυσύχναστη από πεζοπόρους και ποδηλάτες, 

  Τελικά στο φίδι έγινε ευθανασία ενώ σημειώνεται πως το είδος θεωρείται εξαιρετικά απειλητικό για την αποσταθεροποίηση της πανίδας στην περιοχή. 
Οι πύθωνες έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή όταν εγκαταλείφθηκαν μαζικά από τους ιδιοκτήτες τους, που τους είχαν αγοράσει κάποια στιγμή ως οικόσιτα ζώα.
 Στη συνέχεια άρχισαν να πληθαίνουν καθώς το είδος άρχισε να αναπαραγάγεται με γοργό ρυθμό και να αποδεκατίζει πουλιά και θηλαστικά της περιοχής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...