Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β'




2400 χρόνια μετά το θάνατο του Φιλίππου Β ', οι ερευνητές έδωσαν απάντηση στο μεγάλο ζήτημα του πραγματικού τάφου του Μακεδόνα βασιλιά. 

  Το συμπέρασμα από την έρευνα είναι  ότι ο Φίλιππος είναι θαμμένος στον τάφο 1 του ταφικού συστήματος της Βεργίνας μαζί με τη γυναίκα του και το νεογέννητο παιδί του, και όχι στον τάφο 2 όπως πιστευόταν παλιότερα. 

Το 1977, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν  τρεις τάφους της μακεδονικής βασιλικής οικογένειας της πόλης της Βεργίνας, μεταξύ άλλων. Ήταν αμφιλεγόμενο ποιος ήταν θαμμένος σε κάθε τάφο.

   Ο βασιλιάς δολοφονήθηκε από έναν εκδικητικό σωματοφύλακα το 336 π.χ. μαζί με τη σύζυγό του Κλεοπάτρα και το παιδί τους. Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία ο Φίλιππος είχε τραυματιστεί λίγα χρόνια πριν το θάνατο του από λόγχη στο γόνατο. Κατάφερε να συνέλθει από τον τραυματισμό αλλά χώλαινε για το υπόλοιπο της ζωής του. 



Σύμφωνα με το Spiegel, ο Αντώνης Μπαρτσιόκας και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τα οστά από τον τάφο 1 και ανακάλυψαν ότι ανήκαν σε έναν 45χρονο άνδρα. Το γόνατο του έφερε σοβαρό τραυματισμό  από λόγχη, γράφει ο ερευνητής το περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences». Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία για ελαφρά κλίση της κεφαλής, πιθανώς συνεπεία του τραυματισμού στο γόνατο. 

    Τα άλλα οστά του τάφου ανήκαν σε μια 18χρονη γυναίκα και σε ένα νεογέννητο εξηγεί ο Μπαρτσιόκας. Και πάλι οι ιστορικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φίλιππος είχε παντρευτεί περίπου το 337 π.Χ., τη νεαρή  Κλεοπάτρα, και απέκτησαν ένα παιδί που γεννήθηκε λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του. Μετά τη δολοφονία τους θάφτηκαν μαζί στον τάφο 1.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...