Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΤΡΑΙΝΟ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ



Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του υφυπουργού πολιτισμού της χώρας, Piotr Zuchowski, εκφράζεται η πεποίθηση ότι μετά την υπόδειξη ενός Γερμανού κι ενός Πολωνού πολίτη και την έρευνα με ειδικά ραντάρ, οι πολωνικές αρχές βρίσκονται "κατά 99%" μπροστά σε μια "εξαιρετικής σημασίας" ανακάλυψη.

   Πρόκειται για ένα στρατιωτικό τραίνο των Ναζί που αγνοείται από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και το οποίο, σύμφωνα με το θρύλο, μετέφερε χρυσό, κοσμήματα, έργα τέχνης, οπλισμό και σημαντικά πολεμικά αρχεία της εποχής που είχαν κλαπεί από τη χώρα. 



Το τραίνο φέρεται να είναι θαμμένο σε ένα σύστημα υπόγειων τούνελ μήκους τουλάχιστον 9 χιλιομέτρων που είχαν σκάψει οι Ναζί, με τη βοήθεια χιλιάδων αιχμαλώτων πολέμου για να δρουν κρυφά από τον Κόκκινο Στρατό και το οποίο εντοπίζεται στα νοτιο-δυτικά της πόλης Walbrzych, παρόλο που οι αρχές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα ιστορικό ντοκουμέντο που να επιβεβαιώνει το δρομολόγιο ή την ύπαρξή του. 



Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC, η αποκάλυψη της τοποθεσίας του τραίνου-φαντάσματος, έγινε από κάποιον που εμπλέκετο στην απόκρυψή του, λίγο πριν πεθάνει. Την πληροφορία αυτή την μετέφεραν στις πολωνικές αρχές ένας Γερμανός κι ένας Πολωνός πολίτης, οι οποίοι ζήτησαν, μέσω των δικηγόρων τους, εύρετρα ύψους 10% της αξίας του φορτίου του τραίνου. Γεγονός που κάνει τις αρχές να υποψιάζονται ότι οι δύο άνδρες γνωρίζουν τα περιεχόμενα του. 

   Τα δημοσεύματα αναφέρουν ότι, τόσο ο Υφυπουργός Πολιτισμού, όσο και ο Δήμαρχος της πόλης Walbrzych, προειδοποίησαν τους πολίτες να μην αποπειραθούν να εξερυνήσουν την περιοχή όπου φέρεται να βρίσκεται το τραίνο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά κι άλλες επικίνδυνες ουσίες. 



Πηγή: www.lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...