Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΤΛΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ



Αυτό το GIF παρουσιάζει με ακρίβεια πόσος πάγος έχει λιώσει τα τελευταία 15 χρόνια και το National Geographic που το έδωσε στη δημοσιότητα σχολιάζει πως ίσως είναι αρκετό για να αλλάξει γνώμη σε όσους ακόμη και σήμερα αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή. 



Ο Άτλας που μόλις κυκλοφόρησε από το National Geographic δείχνει την ποσότητα πάγου που έχει χαθεί στην Αρκτική από το 1995 μέχρι και πρόσφατα.
Η παρουσίαση αυτή γίνεται λίγες μέρες αφότου ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα περιέγραψε το σοβαρό μετασχηματισμό ως τη «μεγαλύτερη αλλαγή στο Άτλαντα της, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και ενώ ανακοίνωσε πως σκοπεύει και ο ίδιος να επισκεφτεί το παγωμένο σύνορο στην Αλάσκα στα πλαίσια της καμπάνιας για τη κλιματική αλλαγή. 

  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, "μια από τις πιο εντυπωσιακές αλλαγές στην ιστορία" έχει συμβεί, σύμφωνα με την Christine Dell'Amore του National Geographic η οποία αναλύει το πώς αλλάζει ο χάρτης της Γης.
 Την περασμένη χρονιά, το διάσημο περιοδικό άλλαξε τους Άτλαντες που τυπώνει και κυκλοφορεί και κατά την παρουσίασή τους επέστησε την προσοχή σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη που αλλάζει δραματικά γρήγορα. 
Οι φόβοι πως και φέτος ο χάρτης θα πρέπει να τροποποιηθεί είναι μεγάλοι μια και τα στοιχεία από δορυφόρους και μετρήσεις δείχνουν πως το φαινόμενο όχι απλά δεν υποχωρεί, αλλά παρουσιάζει ανησυχητική επιτάχυνση.





Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...