Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 2ης PELLA AGRO Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ



Στα εγκαίνια της 2ης PELLA AGRO ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης:«Με συνεργασία και έμφαση στον αγροτικό τομέα θα έρθει η ανάπτυξη στον Τόπο μας»


Στα εγκαίνια της 2ης PELLA AGRO παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Η έκθεση πραγματοποιείται για  27η συνεχή χρονιά στην Κρύα Βρύση, βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της ΠΑΣΕΓΕΣ και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, του Δήμο Πέλλας και του Επιμελητηρίου Πέλλας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε, αρχικά, στην ιστορία του θεσμού, που ο ίδιος, ως Δήμαρχος Κρύας Βρύσης για πρώτη φορά εισήγαγε στην τοπική κοινωνία. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, μόνο με στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πελλαίας Γης στις διεθνείς αγορές , θα επιτευχθεί η απαραίτητη εξωστρέφεια της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας για να έρθει η ανάπτυξη στον Τόπο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης «…η ανάπτυξη είναι η απάντηση στην κρίση…». Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας συνεχάρη όλους τους συντελεστές και, ιδιαίτερα, τα στελέχη του Δήμου Πέλλας για την επιτυχημένη διοργάνωση και σημείωσε ότι τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες απαιτούν τη συνεργασία όλων των τοπικών και παραγωγικών φορέων της Πέλλας για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει με εκθεσιακό περίπτερο στο οποίο, περίοπτη θέση έχουν τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας,  νωπά και μεταποιημένα, από διάφορες επιχειρήσεις, οικοτεχνίες, βιοτεχνίες κλπ. Επίσης, στο περίπτερο υπάρχει πλούσιο έντυπο ενημερωτικό, τουριστικό υλικό για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Πρώτη ημέρα των εγκαινίων και την παράσταση «έκλεψε» η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και, ειδικότερα, η κα Ελένη Τομπουλίδου, η οποία προβάλλει την ποντιακή κουζίνα με τις γαστρονομικές της δημιουργίες και έλαβε το χάλκινο μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής στην έκθεση Detrop. Η κα Τομπουλίδου, παρασκεύασε επί τόπου και κέρασε τους επισκέπτες του περιπτέρου με το χειροποίητο έδεσμα «περέκ». Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της ΠΚΜ – Π.Ε. Πέλλας δίνοντας συγχαρητήρια στους συντελεστές για τη συμμετοχή και για το event που πραγματοποιήθηκε και κέρδισε τις εντυπώσεις. Στην διαμόρφωση του περιπτέρου της Π.Ε. Πέλλας και στην εκδήλωση γευσιγνωσίας συνέβαλαν ο κ. Σίμος Τομπουλίδης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ.κ. Κατερίνα Καλαϊτζίδου, Νικολέτα Μπασινά και Δέσποινα Σεραφείμ και οι συνεργάτες του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ.κ. Δημήτρης Τσουφλίδης και Γιάννης Τσίκος.

Μετά την τελετή των εγκαινίων και το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας οι εκπρόσωποι τοπικών, παραγωγικών και άλλων φορέων επισκέφθηκαν τον στεγασμένο χώρο όπου βρίσκονται τα περίπτερα των εκθετών - επαγγελματιών της έκθεσης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας – Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι κ.κ. Δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας Γρηγόρης Στάμκος και Δημήτρης Γιάννου αντίστοιχα, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Στρατηγός Χρήστος Καρυώτης, ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Σπύρος Μάμαλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και Μαρία Καράμπελα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πέλλας Στέργιος Αντωνίου, οι πρώην Βουλευτές Ιορδάνης Τζαμτζής και Διονύσης Σταμενίτης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πέλλας, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους  την εκδήλωση.


Η PELLA AGRO θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...