Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

87 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΚΚΑΣ



Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας που έπληξε απόψε τη Σαουδική Αραβία, όταν ένας τεράστιο γερανός κατέρρευσε στην οροφή του Μεγάλου Τεμένους της Μέκκας, σκορπίζοντας το θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους. 

  Tουλάχιστον 87 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν 200 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία. 

Ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στο σημείο ενώ φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media δείχνουν έναν κεραυνό που να πλήττει το γερανό, πριν την κατάρρευση.

 Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπας Χάλεντ αλ Φαϊσάλ, διέταξε την έναρξη μιας έρευνας.
 Σε άλλες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού. 



Σε ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube διακρίνονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και τρέχουν πανικόβλητοι λίγο αφότου ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Ένα σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα.
 Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.
 Το Μεγάλο Τέμενος ήταν κατάμεστο από κόσμο σήμερα, ανήμερα της εβδομαδιαίας προσευχής των μουσουλμάνων. 



Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές για το Χατζ, το ετήσιο προσκύνημα. 
Σε εξέλιξη πάντως βρίσκονται εργασίες επέκτασης του τεμένους προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί έως και 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε φορά και στον χώρο αυτό έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά πολλοί γερανοί που χρησιμοποιούνται στις εργασίες αυτές.

   ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΌ ΤΟ ΔΥΣΤΎΧΗΜΑ  








  Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...