Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ



Γιάννης Σηφάκης: Συνάντηση για το αναπτυξιακό νόμο με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων

Θα ψηφιστεί μέσα στο έτος με νέα φιλοσοφία και κριτήρια την εγχώρια προστιθέμενη αξία, την απασχόληση και την καινοτομία υπηρετώντας το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών
Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα στρατηγικών και Ιδιωτικών επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη και συζήτησε μαζί του για τον αναπτυξιακό νόμο που αφορά την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων. Το πότε θα ψηφιστεί ο Νόμος, ποιες επενδύσεις θα ενισχύει, με ποια κριτήρια και πότε θα πληρωθούν εκκρεμότητες των παλιών αναπτυξιακών νόμων. 
Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα ψηφιστεί εντός του έτους, θα υπηρετεί το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας που θα έχει βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, θα έχει βασικά κριτήρια την εγχώρια προστιθέμενη αξία, την απασχόληση και την καινοτομία. Ακόμη ότι η κυβέρνηση παρέλαβε έργα από τους παλιούς αναπτυξιακούς νόμους ( Ν.3299/2004 και Ν. 3908/2011) ύψους  4,5 δις όταν οι διαθέσιμοι πόροι δεν ξεπερνούσαν τα 1,2 δις. Το δε 1,2 δις ήταν δεσμευμένο από την ευρωπαϊκή επιτροπή εξαιτίας περιπτώσεων κακοδιαχείρισης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις  στην αρμόδια υπηρεσία  Κατά την διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ξεπάγωσαν οι δεσμευμένοι πόροι από την Κοινότητα και προετοιμάστηκε ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ψηφιστεί εντός του 2015. Προβλέπεται άμεσα να αρχίσει η αποπληρωμή των επιδοτήσεων που εκκρεμεί η καταβολή τους. 
Ο βουλευτής επισήμανε την μεγάλη σημασία του αναπτυξιακού νόμου για την οικονομία και την ανάπτυξη, ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών για την ψήφιση του, εξέφρασε τις απόψεις του για τα κριτήρια του επιμένοντας στην εγχώρια προστιθέμενη αξία και στην απασχόληση, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, και στην ανάγκη έγκαιρων αποπληρωμών των επιδοτήσεων. Ακόμη ανέφερε ότι είναι αναγκαίο τα κίνητρα να μην εξαντλούνται μόνο σε φορολογικές απαλλαγές αλλά να συνδέονται με έναν τρόπο με την άμεση επιδότηση ή την παροχή εγγυήσεων του κράτους προς τις Τράπεζες για την χρηματοδότηση των επενδύσεων, ιδίως όσων υλοποιούνται από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...