Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

"ΚΑΡΠΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ" ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φρέσκες πατάτες με τη φροντίδα των καλλιεργητών του χωριού Νότια, για όλους τους Έλληνες
Όταν η McCain, σε ανοιχτό διάλογο με τους συμμετόχους της, οραματίστηκε μια καινοτόμο πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο στόχος ήταν να βοηθήσει Έλληνες καλλιεργητές να μπορέσουν, σε μια δύσκολη συγκυρία, να μείνουν στον τόπο τους, να στηρίξουν τις οικογένειές τους, την κοινωνία που ζουν αλλά και τη χώρα μας.
 Στο ταξίδι της αναζήτησης για τον τόπο που πληρούσε τις προδιαγραφές -κοινωνικές, οικονομικές και εδαφολογικές – η πυξίδα έδειξε το ακριτικό χωριό ΝΟΤΙΑ στον Νομό Πέλλας! Το εύφορο έδαφος ήταν ιδανικό για να καλλιεργηθεί ένας εξαιρετικός σπόρος πατάτας και χάρη στο μεράκι και την καθημερινή φροντίδα 25 μικροκαλλιεργητών, ο σπόρος απέδωσε καρπό: Έναν ΚΑΡΠΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ!



Καρπό Φροντίδας για τους αγρότες που, με τη στήριξη της McCain, έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν με όλους εμάς τα προϊόντα τους. Καρπό Φροντίδας για εμάς που θα απολαύσουμε αληθινή γεύση καλοδιαλεγμένης πατάτας και με τη σειρά μας θα δώσουμε προστιθέμενη αξία στο καθημερινό μας τραπέζι. Ο Καρπός Φροντίδας είναι το πρώτο Κοινωνικό Προϊόν στην κατηγορία των φρέσκων λαχανικών και φιλοδοξεί με τη στήριξη όλων μας να μοιράσει Φροντίδα σε κάθε σπιτικό.

Αγκαλιάστε αυτή την προσπάθεια δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή σας στους ντόπιους παραγωγούς, ώστε να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται και να λαμβάνουν την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, για να μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούν: Να παράγουν τα προϊόντα τους στηρίζοντας τις οικογένειές τους, την τοπική κοινωνία και την Ελληνική πρωτογενή παραγωγή.

Κάντε μια κίνηση φροντίδας για την τοπική αγροτική απασχόληση, βάλτε ό,τι πιο φρέσκο και γευστικό στο καθημερινό τραπέζι σας!

Φροντίζουμε τον διπλανό μας, φροντίζουμε τη χώρα μας

Φροντίδα σημαίνει… μια πρωτοβουλία αγάπης, που έχει ως στόχο να εξασφαλίσει σε Έλληνες αγρότες και τις οικογένειες τους, όχι μόνο τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, αλλά και τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Απώτερος σκοπός της McCain είναι να δείξει έναν δρόμο για το πώς μια εταιρεία μπορεί να προάγει με ορθό τρόπο το κοινό καλό, ώστε ακόμα περισσότερες τέτοιες ενέργειες να δημιουργηθούν, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας.



Γιατί αυτό είναι τελικά το μήνυμα της συγκεκριμένης προσπάθειας:
Φροντίδα από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο…

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η αγροτική απασχόληση και η γεωργία μπορούν να δώσουν ξανά τη λύση!

Ως επίκεντρο της όλης προσπάθειας επελέγη, ύστερα από έρευνα, το εύφορο χώμα της Αλμωπίας, η οποία αποτελεί επαρχία του Νομού Πέλλας, ενώ υπήρξε μια από τις 17 επαρχίες του αρχαίου Μακεδονικού Βασιλείου. Σε αυτή την περιοχή, όπου κυριαρχούν οι υψομετρικές διαφορές ανάμεσα στα γεμάτα δέντρα όρη και την πεδιάδα στην οποία δίνει ζωή ο Αλμωπός ποταμός, το υγρό και ηπειρωτικό κλίμα είναι που κάνει τη διαφορά, για την καλλιέργεια πατάτας με υψηλή διατροφική αξία.

Κατά τα πρώτα στάδια της όλης ενέργειας, έμφαση δόθηκε στην επιλογή μικρών αποκλεισμένων αγροτών, αλλά και νέων ανέργων που επέστρεψαν στον τόπο τους με αντικείμενο την καλλιέργεια της φρέσκιας πατάτας.

 karpos-frontidas-agrotes-photo
Έτσι, η McCain βρίσκεται σήμερα σε αρμονική συνεργασία με 25 ανθρώπους, φροντίζοντας να έχουν τους ποιοτικότερους, πιστοποιημένους σπόρους, δημιουργώντας τις καλύτερες υποδομές και εξασφαλίζοντάς τους υψηλή τεχνογνωσία, οικονομική ρευστότητα, αλλά και εκπαίδευση, ώστε να μπορούν με το μεράκι τους να παράγουν το προϊόν του τόπου τους, που στόχο έχει να μπει σε όλα τα σπίτια της χώρας.

Το χαμόγελο τόσο των 25 αυτών ανθρώπων όσο και των οικογενειών τους, είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

περισσότερα...ΕΔΩ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...