Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ



Με τον ρυθμό που σκοτώνονται οι ελέφαντες υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μετά από μια γενιά 

Τον μεγαλύτερο σε ηλικία ελέφαντα πυροβόλησε και σκότωσε ένας Γερμανός κυνηγός στη Ζιμπάμπουε.

   Το περιστατικό συνέβη στις 8 Οκτωβρίου, περίπου τρεις μήνες μετά τη θηριωδία του Αμερικανού οδοντιάτρου με το λιοντάρι Σεσίλ.

   Το ζώο, που ήταν 30 ετών και 3 μηνών σκότωσε ο Γερμανός στη ζώνη που προορίζεται για ιδιωτικό κυνήγι, και η οποία συνορεύει με το Εθνικό Πάρκο Gonarezhou, ανέφερε η The Daily Telegraph.

   Μάλιστα, ο κυνηγός φέρεται να πλήρωσε περίπου 50.000 ευρώ ώστε να βγάλει την άδεια να πυροβολήσει ένα μεγάλο ελέφαντα. Στο σημείο όπου βρισκόταν το ζώο, τον οδήγησε ένας έμπειρος τοπικός ξεναγός. 



Οι διοργανωτές του κυνηγιού αρνήθηκαν να κατονομάσουν τον κυνηγό, ο οποίος πήγε στη Ζιμπάμπουε για να πυροβολήσει το λεγόμενο Big Five των στόχων: έναν ελέφαντα, μια λεοπάρδαλη, ένα λιοντάρι, ένα βουβάλι και έναν ρινόκερο.

   Με τον ρυθμό που σκοτώνονται οι ελέφαντες - κυρίως από λαθροθήρες - υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μετά από μια γενιά. 

  Ο Anthony Kaschula, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία φωτογραφικού σαφάρι, τράβηξε φωτογραφίες από το κυνήγι και αναρτώντας τις στη σελίδα του στο Facebook, αλλά τώρα φαίνεται να τις έχει αφαιρέσει. 



Έγραψε στη σελίδα του ότι ο ελέφαντας δεν θα έπρεπε να έχει σκοτωθεί. 

  Οι  ιστοσελίδες κυνηγίου εικάζουν ότι αυτός ο  ελέφαντας ήταν ο μεγαλύτερος στην Αφρική εδώ και τρεις δεκαετίες. Οι λαθροθήρες πιστεύεται ότι σκοτώνουν περίπου 50.000 ελέφαντες το χρόνο, προκειμένου να εμπορευτούν το ελεφαντόδοντο, αλλά και για κάποιες ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...