Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;



O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε σήμερα με την πρόταση να ανασταλούν οι ρωσικές πτήσεις στην Αίγυπτο, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ.

 "Ο αρχηγός του κράτους αποδέχθηκε τις συστάσεις" του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και "έδωσε οδηγίες στην κυβέρνηση να επεξεργαστεί μηχανισμούς που θα επιτρέψουν την εφαρμογή αυτών των συστάσεων", δήλωσε ο Πεσκόφ.

   Η είδηση αυτή πυροδότησε νέα σενάρια που θέλουν τον Πούτιν να προετοιμάζει το έδαφος για τη δύσκολη ανακοίνωση που πρέπει να κάνει στους Ρώσους. Η παραδοχή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που οδήγησε στο θάνατο 224 ανθρώπων, θα προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις, αλλά και σφοδρή κριτική στο πρόσωπό του ρώσου προέδρου από πολιτικούς αντιπάλους.
 Η αναστολή των πτήσεων, ήταν άλλωστε η πρώτη κίνηση που υποδηλώνει από την πλευρά της Ρωσίας πως αρχίζει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν το σενάριο της βόμβας, σημειώνουν οι New York Times απόψε. Μέχρι τώρα, Ρωσία και Αίγυπτος απέρριπταν κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατίας - ακόμη και όταν ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι ήταν πιθανώς μια βόμβα και ενώ ο Πρόεδρος Ομπάμα σημείωνε πως εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο.

   Στο ίδιο κλίμα ανησυχίας που δείχνει πως οι ΗΠΑ ανησυχούν πλέον σχεδόν ανοιχτά για τρομοκρατικό χτύπημα, η Ουάσιγκτον ζήτησε σήμερα από ορισμένα αεροδρόμια χωρών της Μέσης Ανατολής να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ, ως «προληπτικό» μέτρο.

    Δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται με στόχο τη διαλεύκανση των αιτίων της αεροπορικής τραγωδίας, «εμείς θα αξιολογούμε συνεχώς» αυτά τα μέτρα και «θα αποφασίσουμε εάν επιπρόσθετες αλλαγές είναι ενδεδειγμένες» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζε Τζόνσον. 

  Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν σήμερα ότι "συνομιλίες" που υποκλάπηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες ενισχύουν τη θεωρία ότι η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, το περασμένο Σάββατο, οφείλεται σε έκρηξη βόμβας. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πάντως ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδεικτικά στοιχεία ότι το αεροπλάνο έπεσε λόγω βόμβας και επισημαίνουν ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης. Μια πηγή είπε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας για το αν είχε τοποθετηθεί ή όχι βόμβα στο ρωσικό αεροπλάνο που συνετρίβη σε ορεινή τοποθεσία του Σινά.

   Ωστόσο ο γαλλικός τύπος ενισχύει το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας με πληροφορίες να αναφέρουν πως η έρευνα των μαύρων κουτιών του ρωσικού αεροσκάφους ολοκληρώθηκε και πηγή να ισχυρίζεται πως έχει καταγραφεί χαρακτηριστικός ήχος έκρηξης στον αέρα. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...