Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 2 - 2 . ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΙΚΟΝΕΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ


Είναι η πρώτη φορά στην τετράχρονη πορεία των «Προμαχιώτικων Νέων» που με αγάπη και μεράκι γι αυτό που κάνω, καλύπτοντας όλα σχεδόν τα παιχνίδια της ομάδας των Προμάχων σε όλα τα γήπεδα του νομού, να αισθάνομαι ότι η «γραμματική μου αποθήκη» έχει σφραγίσει ερμητικά και δεν μπορώ να περιγράψω, τόσο τα χθεσινά γεγονότα στον αγώνα ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ-ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ, όσο και τα συναισθήματα που τόσο έντονα με πιέζουν.
Συναισθήματα και σκέψεις πικρές, για τον θεσμό του ερασιτεχνισμού, του ποδοσφαίρου, αλλά και για την κοινωνία εν γένει και τις ανύπαρκτες οργανωμένες δομές της.
Έτσι ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη για τα όσα υποκειμενικά θα γράψω παρακάτω, θα προσπαθήσω να αποτυπώσω την χθεσινή εικόνα και τα όσα τραγικά συνέβησαν….

Γήπεδο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ» των Προμάχων Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α1 της ΕΠΣ Πέλλας, κλείνει με  την τοπική  ομάδα να υποδέχεται την  ΔΟΞΑ Μανδάλου.
Παρουσία λίγων φιλάθλων, με τους δυο φιλικούς συλλόγους να επιζητούν τη νίκη, ο καθένας για τους λόγους του.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικό και ισορροπημένο, με ευκαιρίες εκατέρωθεν των δυο αντιπάλων. Στο 20’ έγινε η φάση, που στιγμάτισε το παιχνίδι και καταρράκωσε την ψυχολογία όλων των παρευρισκομένων.
Ο Γ. Νάνος των γηπεδούχων συγκρούεται σε μια διεκδίκηση της μπάλας, με τον τερματοφύλακα Λεοντιάδη της Δόξας και από την δυνατή αυτή επαφή, ο γιγαντόσωμος επιθετικός, σπάει το πόδι του στο ύψος του καλαμιού. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, ζώντας σε κάποιον κόσμο ουτοπίας, παρόλο που ήταν μπροστά στη φάση, δείχνει κίτρινη κάρτα «για θέατρο» στον σωριασμένο και σφαδάζοντα από τον πόνο, επιθετικό. Επικράτησε πανικός και πανδαιμόνιο, με όλους τους παρόντες να προσπαθούν να βοηθήσουν, να μεταφερθεί ο τραυματίας. Το τηλέφωνο προς τις πρώτες βοήθειες  «έφαγε» ΑΚΥΡΟ» με την μόνιμη απάντηση των αρχών ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. Μετά από διαβουλεύσεις και με τις συμβουλές του τερματοφύλακα Ξυλουργίδη των Προμάχων, ο οποίος είναι επαγγελματίας του ΕΚΑΒ, ο άτυχος επιθετικός «φορτώθηκε» στην καρότσα  κάποιου βαν που υπήρχε και μεταφέρθηκε προς το νοσοκομείο για τα περαιτέρω.
20 λεπτά αργότερα και με το σοκ να μην έχει περάσει, ξεκίνησε το παιχνίδι, στο οποίο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με όμορφη ατομική ενέργεια του Ν. Νάνου, ύστερα από πλάγια μπαλιά του Ιωάννη Προίκου στο 32’.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γκότση στο 45’ με το τέλος του ημιχρόνου, αφού τροφοδοτήθηκε από τον Γκίλη ο οποίος έκανε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι απέδωσαν πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο με πολλές ευκαιρίες και να έχουν την συντριπτική κατοχή της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε φαρμακερές αντεπιθέσεις, με τους καλογυμνασμένους επιθετικούς τους να απειλούν ανά διαστήματα.
Το 2-1 σημείωσε ο Ν. Νάνος  στο 69’με προβολή, ύστερα από οργανωμένη επίθεση και τελική πάσα του Τρίψη.
Το 2-2 σημειώθηκε στο 81’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθη των αμυντικών των Προμάχων, επωφελήθηκε ο Τσελεπής που από κοντά σκόραρε.
Για το κόρνερ αυτό, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, επειδή ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, αγνοώντας την υπόδειξη του βοηθού του Αδραμάνη, ο οποίος έδειξε άουτ, έστησε την μπάλα στο κόρνερ, κάνοντας όλους να γελούν.
Επακολούθησε κύμα διαμαρτυριών, από τους φιλάθλους, οι οποίοι «φορτωμένοι» από το πλήθος των αλλοπρόσαλλων σφυριγμάτων του Σιδηρόπουλου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ξέσπασαν σε βρισιές και έντονες  αποδοκιμασίες. Κάποιοι θερμόαιμοι έφτυσαν τον επόπτη γραμμών, χωρίς όμως κανείς να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, όπως κάποιοι , ψευδώς, διαδίδουν.
Μπροστά σε αυτή την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ο Σιδηρόπουλος, διακόπτει τον αγώνα, κλείνεται στα αποδυτήρια και καλεί την συνδρομή της αστυνομίας, η οποία, ω του θαύματος, καταφθάνει αμέσως με τρία περιπολικά και ένα τζιπ της ασφάλειας.
Ύστερα από πολύλεπτη διακοπή και αφού οι προβολείς του γηπέδου άναψαν, λόγω του σκοταδιού που έπεσε, ο αγώνας ξεκίνησε και με τυπικές διαδικασίες, έληξε με το μέχρι τότε σκορ 2-2.
Από τους γηπεδούχους που απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και  που με μια οποιαδήποτε άλλη μεταχείριση από πλευράς διαιτησίας θα είχαν μιαν άνετη νίκη, ξεχώρισαν οι  Δέλλιος, Ν. Νάνος και Τρίψης.
Από την Δόξα, η οποία εμφανίστηκε με ένα πολύ σφιχτό και ομοιόμορφο σχήμα, που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και τελικά το πήρε, ξεχώρισαν οι Γκότσης, Τσελεπής και Γκίλης.

Η διαιτησία του κυρίου Σιδηρόπουλου ήταν κακή και προκλητική, με πολλά αντίθετα σφυρίγματα και προσωπικά θεωρώ ότι χρειάζεται συστάσεις από τους ανωτέρους του, για να χαλιναγωγήσει την υπεροψία που είναι διάχυτη στον «διαιτητικό» του χαρακτήρα.
Οι δυο βοηθοί του  Αδραμάνης-Τετραγώνης ήταν καλοί, με κάποια λίγα λάθη.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Ξυλουργίδης(Χ. Σέλκος), Δέλλιος, Σατζάκης(Τρίψης), Ιλ. Μούγιος, Σαμαράς, Αμπάρης, Παπαδόπουλος, Ιωάννου, Προίκος, Γ. Νάνος(Σαμσούρης), Ν. Νάνος.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σαμαράς.

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
Λεοντιάδης, Γκίλης, Ζαχαριάδης, Μαυρομάτης, Σασαρίδης, Τσελεπής, Παπαδόπουλος(Βαίδης), Γκότσης, Σαββίδης, Cerriku(Γραμματικόπουλος), Γιαννουσίδης.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ι. Παπαδόπουλος.

Κλείνοντας, θέλω να μεταφέρω τις προσωπικές, ανήσυχες σκέψεις μου. 
Σκέψεις σε χρώμα μαύρο, βασανιστικές, και ερωτήματα αναπάντητα, τόσο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τις ιεραρχικές δομές του, την ΕΠΣ Πέλλας, τους διοικούντες, τους διαιτητές, τους παρατηρητές, τους συλλόγους, τις διοικήσεις τους, τους ποδοσφαιριστές, τους αγνούς φιλάθλους και τους ανεγκέφαλους οπαδούς, όσο και τις κοινωνικές δομές, τα νοσοκομεία, τα ασθενοφόρα, τα όργανα της τάξης, τους νόμους και την εφαρμογή τους, καθώς επίσης και τους άγραφους νόμους, αυτούς που κάποιοι τους γράφουν στα σπασμένα πόδια κάποιων ρομαντικών και ευγενών ανθρώπων που φτύνουν αίμα καθημερινά. 
Πολύ φοβάμαι ότι το μαύρο αυτό, έχει καταστεί ανεξίτηλο και δεν θα μπορεί κανένας να ρίξει έστω και μια λευκή πιτσιλιά, που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στο λευκό της αγνότητας.....

ΜΠΑΜΠΗ, περαστικά.




















































1 σχόλια :

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ

Ράκη συγχαρητήρια για το αρθρο
ΑΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...