Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΦΕΤΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΕΞ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΣΚΛΑΒΕΣ



Οι θεολόγοι του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσαν έναν ιδιαιτέρως λεπτομερή κανόνα σχετικά με το πότε οι «ιδιοκτήτες» των υπόδουλων από εξτρεμιστές γυναικών μπορούν να κάνουν σεξ μαζί τους, σε μια προσπάθεια προφανώς να χαλιναγωγήσουν αυτό που οι ίδιοι αποκάλεσαν ως «κακομεταχείριση» των συγκεκριμένων γυναικών. 

  Η φετφά, ένα είδος θρησκευτικού διατάγματος, έχει τη δύναμη νόμου κι υπερβαίνει κάθε σχετική γνωμοδότηση που έχει εκδώσει το ΙΚ μέχρι σήμερα, ρίχνοντας φως στον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση προσπαθεί να ερμηνεύσει εκ νέου θεολογικές διδαχές αιώνων για να νομιμοποιήσει τη σεξουαλική δουλεία γυναικών στα εδάφη που ελέγχει σε Συρία και Ιράκ. 

  Ανάμεσα στους θρησκευτικούς κανόνες συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση σε πατέρα και γιο να έχουν σεξουαλική επαφή με την ίδια σκλάβα όπως κι ο ιδιοκτήτης μητέρας και κόρης να έχει σχέσεις και με τις δύο. Επίσης απαγορεύεται συνιδιοκτήτες μίας σκλάβας να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί της καθώς θεωρείται "μέρος συνιδιοκτησίας". 

  ΟΗΕ και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος για συστηματικές απαγωγές και βιασμούς χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών μέχρι 12 ετών, κυρίως μελών της εθνότητας Yazidi του βορείου Ιράκ. Πολλές δόθηκαν σε μαχητές ως ανταμοιβή ή πουλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ.

   Το ΙΚ από την μεριά του κάθε άλλο παρά προσπαθεί να καλύψει αυτές τις πρακτικές, αφού υπερηφανεύεται για αυτό ενώ, σύμφωνα με το Reuters, έχει συστήσει και υπηρεσία λαφυραγώγησης για τη διαχείριση της δουλείας. 

  Η συγκεκριμένη φετφά, με αριθμό 64 και ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2015, εκδόθηκε από την Επιτροπή Έρευνας και Φάτουα του Ισλαμικού Κράτους και για πρώτη φορά κωδικοποιεί τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ μαχητών του ΙΚ και των γυναικών σκλάβων τους, επεκτείνοντας την οδηγία που είχε εκδοθεί από την οργάνωση το 2014 για τη μεταχείριση των σκλάβων.

   «Μερικοί από τους αδελφούς έχουν διαπράξει παραβιάσεις στο θέμα της μεταχείρισης των γυναικών σκλάβων. Αυτές οι παραβιάσεις δεν είναι επιτρεπτές από το νόμο της Σαρία, διότι αυτοί οι κανόνες δεν έχουν προσαρμοσθεί κατά το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν προειδοποιήσεις για το θέμα αυτό;» είναι η ερώτηση με την οποία ξεκινά.
 Ακολούθως διατυπώνει 15 εντολές, παρέχοντας λεπτομερείς περιγραφές.
 Για παράδειγμα: «Εάν ο ιδιοκτήτης θηλυκής σκλάβας, με κόρη κατάλληλη για σεξουαλική συνεύρεση, έχει σεξουαλικές σχέσεις με την τελευταία, δεν επιτρέπεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη μητέρα της και αυτή η απαγόρευση είναι μόνιμη. Εάν έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη μητέρα, τότε δεν επιτρέπεται να συνευρεθεί με τη κόρη και αυτή η απαγόρευση είναι μόνιμη". 

  Η φετφά παρέχει επίσης οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες σκλαβών «να δείχνουν συμπόνια προς αυτήν, να είναι ευγενικοί μαζί τους, να μην τις εξευτελίζουν και να μην τους αναθέτουν δουλειές που δεν μπορούν κάνουν".
 Επιπλέον, ένας ιδιοκτήτης δεν πρέπει να μεταπουλά μία σκλάβα σε άτομο που ξέρει ότι θα την κακομεταχειρισθεί. 

  Ο καθηγητής Abdel Fattah Alawari, πρύτανης του τμήματος Ισλαμικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αλ Αζχαρ δηλώνει ότι το Ισλαμικό Κράτος «δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ» και ότι παρερμηνεύει σκοπίμως στίχους και ρητά αιώνων που αρχικά είχαν ως στόχο να τερματίσουν, παρά να ενθαρρύνουν, τη δουλεία.

   Τον Σεπτέμβριο 2014, περισσότεροι από 120 θεολόγοι του Ισλάμ από ολόκληρο τον κόσμο υπέγραψαν ανοικτή επιστολή προς τον ηγέτη του ισλαμικού κράτους Abu Bakr al-Baghdadi απορρίπτοντας τα θεολογικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η οργάνωση για να δικαιολογήσει τις πράξεις της. 

  Η φετφά που εξέδωσε το Ισλαμικό Κράτος:





 Πηγή: www.lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...