Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΑΜΠΡΑΘΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ



Άλλο ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η λιβυκή  πόλη της ελληνορωμαϊκής εποχής Sabratha κινδυνεύει με καταστροφή αφού την κατέλαβαν οι τζιχαντιστές του ISIS.

 "Η Sabratha, πόλη του 3ου αιώνα,  είναι στο top 5% των αρχαιολογικών χώρων του κόσμου. Όπως και η  Παλμύρα, είναι μια Ελληνορωμαϊκή πόλη, για την οποία το  ισλαμικό κράτος έχει μια συγκεκριμένη άποψη: Η αναπαράσταση της ανθρώπινης μορφής στη γλυπτική και τα έργα τέχνης, εκπροσωπούν την ειδωλολατρεία», δήλωσε ο Βρετανός καθηγητής αρχαιολογίας David Mattingly. Όπως είπε, την πόλη την περιμένει τώρα η καταστροφή.

       Οι φανατικοί του ISIS εισέβαλαν με  30 ημιφορτηγά  στην παράκτια πόλη της Sabratha το βράδυ της Τετάρτης μετά τη σύλληψη τριών ανδρών τους από αντίπαλη πολιτοφυλακή. 

      Οι μαυροντυμένοι τζιχαντιστές εξουδετέρωσαν τους κατοίκους και δημιούργησαν σημεία ελέγχου στην πόλη, η οποία απέχει μόλις 50 μίλια από την Τρίπολη.

           Τώρα πλέον είναι έντονες οι ανησυχίες ότι ανεκτίμητα μνημεία  της πόλης, συμπεριλαμβανομένου ενός ρωμαϊκού αμφιθεάτρου του 3ου αιώνα θα καταστραφούν.





Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...