Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΗΣ GREENPEACE ΕΒΑΨΑΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΜΠΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΟΛ

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Ακτιβιστές της οργάνωσης Greenpeace κρέμασαν πανό στην Αψίδα του Θριάμβου, στο κέντρο του Παρισιού, και έβαψαν με κίτρινη μπογιά το οδόστρωμα της πλατείας περιμετρικά του μνημείου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
 Ωστόσο η δράση διεκόπη με την επέμβαση της αστυνομίας και έγιναν συλλήψεις, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ακόμη πόσες. Στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή της Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, συμμετείχαν περίπου 80 άνθρωποι, 50 στο έδαφος και 30 στην Αψίδα του Θριάμβου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Greenpeace. 

   Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, δύο ακτιβιστές που κρεμάστηκαν με σκοινιά από το μνημείο ξετύλιξαν ένα μικρό κίτρινο πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα: «Κύριε Ολάντ, αυξήστε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Κατόπιν μια άλλη ομάδα έβαψε με κίτρινη μπογιά το οδόστρωμα της κυκλικής πλατείας Σαρλ ντε Γκωλ στο κέντρο της οποίας υψώνεται η Αψίδα του Θριάμβου, ενώ η Greenpeace επισημαίνει ότι τα μέλη της χρησιμοποίησαν μια «κατάλληλη» για το περιβάλλον μπογιά «που καθαρίζεται» εύκολα. 

    «Η Γαλλία υποστηρίζει ότι επιδεικνύει παραδειγματική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όμως σήμερα τις αναπτύσσει τρεις φορές λιγότερο σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους της γείτονες.
 Αυτό έχουμε να πούμε στον Φρανσουά Ολάντ: αυξήστε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρέπει να προωθήσουμε την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτή είναι η μοναδική λύση για να πολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή» εξήγησε ο Φρεντερίκ Αμιέλ, επικεφαλής της εκστρατείας της Greenpeace στη Γαλλία.
 «Στην Αψίδα του Θριάμβου, βρίσκεται κρεμασμένος ένας ακτιβιστής. Αυτό συμβολίζει το μέλλον του πλανήτη που κρέμεται σήμερα από μία κλωστή. Βλέπουμε ότι ο Φρανσουά Ολάντ παρουσιάζει τον εαυτό του ως πρωταθλητή της προάσπισης του κλίματος όμως δεν αποφασίζει υπέρ της λήψης συγκεκριμένων μέτρων για να πολεμήσει την κλιματική αλλαγή μέσω της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» προσέθεσε ο ίδιος. 
Image


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...