Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ...ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΣ. - "ΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Πηγαίνουν ζωντανοί στην κηδεία τους -Μία περίεργη «θεραπεία» για την κατάθλιψη και το άγχος [εικόνες]
Ανδρες και γυναίκες, στη σειρά, κοιτούν ευθεία μπροστά τους, ενώ ταυτόχρονα κάθονται μέσα σε ξύλινα φέρετρα. Είναι ζωντανοί, αλλά βρίσκονται στην ίδια την κηδεία τους.
Πρόκειται για μία περίεργη τάση στη Σεούλ. Εκεί όπου ομάδες ανθρώπων που μπορεί να «παλεύουν» με την κατάθλιψη, το άγχος ή τις αυτοκτονικές σκέψεις, ζουν την κηδεία τους. Δεν γίνεται κάποια ψυχιατρική θεραπεία σε αυτές τις εκδηλώσεις. Ομως σύμφωνα με την Φρανσουά Ιέρ, μία Γαλλίδα φωτογράφο που παρακολούθησε από κοντά αυτές τις περίεργες κηδείες, οι μετέχοντες εκφράζουν την πεποίθηση ότι χάρη σε αυτό που κάνουν, θα νιώσουν καλύτερα.
Η Νότια Κορέα έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών ανάμεσα στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ.  Ιδιαίτερα οι νέοι εκεί πιέζονται για να αριστεύουν στο σχολείο και τις εξετάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία καλή δουλειά σε μεγάλη εταιρεία.
Οι άνθρωποι τους οποίους συνάντησε η φωτογράφος αποφάσισαν να βιώσουν αυτή την περίεργη θεραπεία είτε αυτοβούλως, είτε επειδή το συνέστησε κάποιος γιατρός. Πιστεύουν, όπως και οι ιδρυτές του συγκεκριμένου κέντρου στη Σεούλ που παρέχει αυτή την υπηρεσία, ότι ένας «πειραματικός» θάνατος θα τους κάνει να εκτιμήσουν περισσότερο τη ζωή.
Οταν φτάνουν στο κέντρο τους φωτογραφίζουν, προκειμένου να τους φτιάξουν το πορτρέτο που τοποθετείται συνήθως πάνω στο φέρετρο, σε μία κηδεία. Ακούνε μία ομιλία για την αυτοκτονία, παρακολουθούν μία συγκινητική ταινία και μετά φορούν ένα παραδοσιακό ένδυμα για κηδείες. Γράφουν τα δικά τους «αντίο» και τα διαβάζουν μπροστά στους υπόλοιπους.
Στη συνέχεια, μπαίνουν στα φέρετρα και τα φώτα χαμηλώνουν. Τα καπάκια κλείνουν και πρέπει να μείνουν εκεί για 10 λεπτά. Οταν ξανανοίγουν τα φέρετρα, οι αντιδράσεις διαφέρουν, περιγράφει η Ιέρ στο CNN. Κάποιοι κλαίνε εξαιτίας της κλειστοφοβίας, άλλοι έχουν κοιμηθεί. Μερικοί μοιάζουν πιο χαρούμενοι, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που βγάζουν selfie.
Ο επικεφαλής του κέντρου τους λέει «Τώρα ξέρετε πώς είναι ο θάνατος. Είστε ζωντανοί. Πολεμήστε για την Κορέα» και όλα τελειώνουν εκεί.


Πηγή: | iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...